De krachtigste maan van dit jaar: de volle jachtmaan in Ram

De krachtigste maan van dit jaar: de volle jachtmaan in Ram De krachtigste maan van dit jaar: de volle jachtmaan in Ram De krachtigste maan van dit jaar: de volle jachtmaan in Ram

Op woensdag 20 oktober staat de volle maan om 16:56 uur in het vurige teken Ram. De volle maan van oktober wordt ook wel de jachtmaan genoemd. In het actieve vuurteken Ram is het tijd om actief je doelen te behalen óf bij te stellen. Lees verder wat deze vurige maan nog meer voor jou betekent. 

Jachtmaan

De volle maan van oktober wordt ook wel de jachtmaan genoemd. Dit stamt uit de tijd dat men op jacht ging naar voedsel, om zich voor te bereiden op de koudere maanden van het jaar. De volle maan van oktober is de eerste volle maan van de herfst en staat in het vurige teken Ram. Dit is daarmee de krachtigste maan van het jaar. En omdat het een volle maan is, zal je hier op persoonlijk vlak veel van merken. Het is het moment om jezelf klaar te stomen voor persoonlijke groei, onthullingen op relationeel vlak en diepgaande manifestaties. Bereid je dus maar goed voor.

De vurige Ram

Het sterrenbeeld Ram is een vuurteken en staat bekend als vurigste teken van de dierenriem. Het is een echt heethoofd, een gepassioneerde heethoofd, dat wel, waarbij een woede-uitbarsting op zijn tijd geen uitzondering is. Daarnaast is een Ram trots, kan een tikkeltje egoïstisch zijn en laat zich moeilijk sturen. Het vurige teken is competitief van aard (wil graag het beste ergens in zijn), is ambitieus ingesteld, heeft enorm veel energie en is overal voor te porren.


 

Onder deze volle maan zal jij van al deze eigenschappen iets merken. Je wordt bijvoorbeeld getriggerd om je ware zelf te tonen, maar ook om je leiderschapskills te laten zien. Je zult merken dat de gedrevenheid en de zelfverzekerdheid van het teken Ram je goed van pas zullen komen. Het hoofdthema is dan ook ‘actie nemen’ en verandering aanbrengen in de patronen of op de punten waar jij dat nodig hebt. Wilde je bijvoorbeeld altijd al je eigen bedrijf beginnen? Weer willen gaan studeren? Een carrière switch maken, of verhuizen? Dit is het moment om dat te doen. Ram helpt je een handje, door je er aan te helpen herinneren dat we allemaal (jij ook) een doel hebt in het leven. Volle maan in Ram is het moment om met passie, moed en je eigen instinct je levensmissie na te streven. Het zal leiden tot een gelukkiger leven. Dankjewel Ram.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Mars en Uranus

Tijdens de volle maan in Ram staat er nog meer te gebeuren in de kosmos. De samenkomst van de planeten Saturnus en Mars maken je bewust van je gestelde doelen en sturen je op pad om je levensmissie te volgen. De gepassioneerde planeet Mars en de rebellerende planeet Uranus geven je de handvatten om jouw zakelijke of creatieve stappen nauwkeurig uit te stippelen en misschien wel te voltooien, op een gestructureerde manier.

Relaties

Ook op het liefdesfront mag je de nodige passie, vastberadenheid en ‘all eyes on me’ aspecten verwachten. Het vurige teken Ram zorgt ervoor dat de interesse in het andere geslacht aan de oppervlakte ligt. Mannen voelen de drang om hun mannelijkheid te uiten en vrouwen worden de ultieme verleiders. Het is dan ook het perfecte moment om je liefde voor de ander te uiten. Maar pas op, want Ram is niet uit op langlopende serieuze relaties. Nee, de passie zit ‘m voor deze wilde jongen in korte allesverzengende liefdesaffaires.

Meer lezen over sterrenbeelden?

Deze sterrenbeelden zijn jouw ideale match – op basis van je maanteken

Volgend artikel
Waterman: het is belangrijk om rust in jezelf te vinden
Waterman: het is belangrijk om rust in jezelf te vinden