Magische maaneclips: ben jij er klaar voor?

Magische maaneclips: ben jij er klaar voor? Magische maaneclips: ben jij er klaar voor? Magische maaneclips: ben jij er klaar voor?

Volle maan markeert het hoogtepunt van de maandelijkse maancyclus. Vrijdag 19 november schuift deze turbulente maan in het vastberaden aardeteken Stier. En wat het extra magisch maakt: er is ook nog een gedeeltelijke maansverduistering. Wat ga jij hiervan merken? 

Om 9:57 uur is het hoogtepunt van de volle maan. Bij een volledige maansverduistering verstopt de volle maan zich als het ware. De maan verschuift achter de aarde, waardoor hij lijkt te verdwijnen. Wanneer dit gebeurt kleurt de maan bloedrood, waardoor het een bloedmaan wordt genoemd. Bij een gedeeltelijke maansverduistering schuift de maan maar een klein stukje achter de aarde. Het lijkt dan net alsof er een hapje uit de maan is genomen.

Deze (gedeeltelijke) lunar eclips is te zien tussen 7.01 uur en 13.06 uur, maar in Nederland kunnen we er helaas alleen het begin van zien. Daarnaast is de gedeeltelijke volle maansverduistering de start van het eclips seizoen. Na deze maansverduistering vindt er op 4 december een zonsverduistering plaats tijdens de nieuwe maan in Boogschutter.

De krachtige energie van de maansverduistering

Dat we maar weinig van de gedeeltelijke maansverduistering zullen zien, betekent niet dat we haar kracht niet zullen voelen. De maansverduistering versterkt de effecten van de volle maan en zal de nodige opschudding veroorzaken aan onze dagelijkse routine. In het aardeteken Stier, die snakt naar stabiliteit, kun je je misschien voorstellen dat dit kan aanvoelen als een wankele tijd. Om hier zonder al te veel kleerscheuren doorheen te komen is het een goed moment om naar binnen te keren, de nodige soul searching te doen en te focussen op wat voor jou belangrijk is. Laat je koppigheid en frustraties los. Sta in plaats daarvan bewust met je beide voeten stevig op de grond. Zo sta jij je mannetje tijdens dit planetaire spektakel.

Tip: Dit is niet het juiste moment om te manifesteren. Wacht daar liever mee tot na het eclips seizoen.


Maan in Stier zorgt voor (financiële) zekerheid

Het vastberaden aardeteken Stier staat, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, voor aarden. Stier houdt van zekerheid, rust, focus en kan absoluut niet tegen veranderingen. Vooral op financieel vlak wil Stier zijn zaakjes goed voor elkaar hebben. Dit biedt hem zekerheid en houvast. Besteed daar tijdens deze maan aandacht aan, zodat angst en onrust niet de overhand nemen. Een maansverduistering is daarnaast wel het perfecte moment om stappen te zetten. Zat jij te wachten op het juiste moment om je kans te grijpen? Dit is dat moment.

Wel is het tijdens deze volle maan belangrijk om rust en veiligheid in jezelf te vinden, en te voelen waar je focus ligt. Neem geen overhaaste beslissingen, daar houdt Stier niet van. Gelukkig heeft hij wel een portie doorzettingsvermogen waar je ‘u’ tegen zegt. Dat komt goed van pas in deze roerige tijd.

De zon in Schorpioen

Wat deze maan nog een tikkeltje vuriger maakt is de zon die recht tegenover de maan in het intense waterteken Schorpioen staat. Ook dit kan voor de nodige spanning zorgen, want Stier en Schorpioen zijn alles behalve beste vrienden. Waar Stier staat voor standvastigheid, staat voor de Schorpioen alles in het teken van transformatie. Je kunt dit ervaren als een starrige periode waarin het lastig kan zijn om veerkrachtig te zijn. Weet dat dit ook weer over gaat.

Meer lezen over de volle maan?

Waarom we slecht slapen tijdens de volle maan.

Volgend artikel
Leer je Steenbok-type kennen aan de hand van je geboortedag
Leer je Steenbok-type kennen aan de hand van je geboortedag