Leer je Steenbok-type kennen aan de hand van je geboortedag

Leer je Steenbok-type kennen aan de hand van je geboortedag Leer je Steenbok-type kennen aan de hand van je geboortedag Leer je Steenbok-type kennen aan de hand van je geboortedag

Volgens het boek ‘Het Mysterie van je Geboortedag’ kent ieder sterrenbeeld vier types. In het geval van Steenbok: Steenbok I, II, III en Steenbok-Waterman.

Ben jij een ambitieuze, volhardende, behoudende Steenbok of herken je jezelf eigenlijk meer in de vrijheidslievende Waterman? Leer je Steenbok-type kennen aan de hand van je geboorteperiode. Nieuwsgierig naar de de 48 geboorteperiodes? In dit artikel maak je kennis met de achtergrond ervan.

Staat jouw geboortedatum er niet bij, dan is jouw type ingedeeld bij Boogschutter-Steenbok!

Steenbok I (26 december – 2 januari)

Autoritair, overtuigend en wilskrachtig; dat is Steenbok I. Deze mensen zijn vasthoudend, moedig en intellectueel. Steenbok I komt goed beslagen ten ijs en heeft een hekel aan ongefundeerde meningen en onrecht. Ze zijn oplossingsgericht en brengen waar nodig verbeteringen aan op een gefundeerde wijze. Steenbok I bezit veel kennis en is op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Flexibiliteit en het toegeven van fouten zijn eigenschappen om te ontwikkelen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Steenbok II (3 – 9 januari)

De ambitieuze Steenbok II bereikt wat hij wil bereiken. Niet door te drammen, charmeren of inspireren, maar door keihard te werken. Deze pragmatici gaan voor resultaat, de motieven op weg ernaar toe zijn daarbij van minder belang. Deze mensen werken zelden achter de schermen. Steenbokken II zijn toegewijd, betrokken en streberig in overeenstemming met het dier dat steeds hoger op de berg klimt. Ze moeten niet vergeten te ontspannen.


Steenbok III (10 – 16 januari)

Steenbok III loopt voorop. Deze mensen maken graag de dienst uit en bewaken hun eigen grenzen en veiligheid met hun leven. Met hun vasthoudendheid zijn ze vaak een stabiele factor in het leven van anderen. De drijfveer van Steenbokken III is vaak aangewakkerd door onrecht of verdriet dat hen is overkomen. Van hun succesvolle verwerking of zoektocht maken ze hun beroep. Een plaats voor zichzelf verwerven is de levensmissie van Steenbok III. Door faalangst gaan deze mensen soms onnodig risico’s uit de weg.

Steenbok-Waterman (17 – 22 januari)

Steenbok-Waterman is fantasierijk en flamboyant. Energiek belanden ze van de ene avontuurlijke ervaring in de volgende. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval nuchter en stabiel (Steenbok) tegenover grillig en vrijheidslievend (Waterman). Behoudend zijn en het nemen van risico’s staan hierdoor soms lijnrecht tegenover elkaar. Deze mensen hebben een levendige fantasie en een actief droomleven waarvoor ze een creatieve uitlaatklep nodig hebben.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Dit type geliefde ben jij volgens je sterrenbeeld.

Volgend artikel
Het is volle maan: dit kun je vanavond beter wel en niet doen
Het is volle maan: dit kun je vanavond beter wel en niet doen