De supermaan van 14 juni helpt je groots te denken

De supermaan van 14 juni helpt je groots te denken De supermaan van 14 juni helpt je groots te denken De supermaan van 14 juni helpt je groots te denken

Op 14 juni 2022 om 13:51 uur is het weer volle maan, en niet zomaar een. We krijgen te maken met een supermaan in het teken Boogschutter. Recht daartegenover staat de zon in het teken Tweelingen. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle (super)maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan juni 2022

De volle maan van 14 juni 2022 is een supermaan. We spreken van een supermaan wanneer de maan een stukje dichterbij de aarde komt. Hierdoor lijkt de maan groter en feller dan normaal, maar dat niet alleen. Ook de eigenschappen van de volle maan worden tijdens zo’n supermaan versterkt. We beleven alles nóg intenser dan tijdens een ‘normale’ volle maan.

Dat kan soms pittig worden, maar de supermaan van 14 juni belooft juist veel goeds. Dat hebben we te danken aan het teken Boogschutter. Boogschutter is een idealistisch teken. Tijdens de supermaan in Boogschutter pikken we daar allemaal de vruchten van mee. Deze maan straalt een grootse energie uit, waardoor we ineens heel helder zien welke successen we hebben behaald. Dit is het moment om stil te staan bij wat je bereikt hebt en om deze successen (groot én klein) te vieren. En daar houdt het niet op, want één van de belangrijkste thema’s van de supermaan in Boogschutter is expansie. Dat hebben we te danken aan de heersende planeet van het teken Boogschutter, Jupiter. De invloed van Jupiter helpt je om vol verwachting te kijken naar het grotere plaatje. Groter dan je ooit voor ogen had. Ineens zie je duidelijk op welke gebieden jij overvloed kunt aantrekken, meer dan je tot nu toe al deed.


Verdiep je in het onbekende

Ook kun je deze dagen een filosofische kijk op de toekomst hebben. Er wordt je gevraagd om je horizon te verbreden op allerlei vlakken. Dit is niet het moment om bekrompen of intolerant te zijn. Sta open voor andere zienswijzen en visies. Je kunt dit zelf extra aanwakkeren door op pad te gaan. Maak een tripje naar voor jou onbekend terrein. Als je niet op reis kunt of wilt, probeer je dan op een andere manier te verdiepen in het onbekende. Bezoek bijvoorbeeld een stad waar je nog nooit geweest bent. Verdiep je in de geschiedenis en de verhalen die bij deze locatie horen. Open je hart voor alles wat je nog niet bekend is.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

De supermaan in Boogschutter kan er ook voor zorgen dat je meer behoefte voelt om je met spiritualiteit of cultuur bezig te houden. Wees open minded, kom uit je comfortzone en maak kennis met het onbekende. Ga het avontuur aan en benader dit met speelsheid om ultiem gebruik te maken van de energie van de volle maan op 14 juni 2022.

Teleurstelling voorkomen

Het moge duidelijk zijn: deze volle maan heeft een erg optimistische uitwerking op ons allemaal. Toch zijn er wat punten om rekening mee te houden om te voorkomen dat er onenigheid ontstaat of je teleurgesteld wordt. De kans daarop is rondom de volle maan altijd groter, maar met invloed van het teken Boogschutter is enige voorzichtigheid vereist. Bijvoorbeeld als het gaat over de iets te optimistische houding van de Boogschutter. Hierdoor zien we niet altijd duidelijk met welke obstakels of beperkingen we te maken hebben.

Ook is het raadzaam om op je woorden te letten. Boogschutters zijn expressieve wezens die het hart op de tong dragen. Ze doen niet aan sugarcoaten en houden van eerlijkheid. Hoewel daar niets mis mee is, kan dit teken bot overkomen. Dan lijkt het alsof de Boogschutter expres zó eerlijk en direct is, puur om een ander te kwetsen. Stel pittige discussies of serieuze gesprekken met je dierbaren liever uit tot na de supermaan.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert