Maansverduistering en volle maan in Tweelingen

Maansverduistering en volle maan in Tweelingen Maansverduistering en volle maan in Tweelingen Maansverduistering en volle maan in Tweelingen

Er vindt een maansverduistering plaats en het is volle maan in het communicatieve sterrenbeeld Tweelingen. Ontdek wat je op maandag 30 november van deze maanstand kunt voelen. 

Als je geluk hebt en het is niet al te bewolkt, kun je de volle maan om 10.29 uur aan de hemel zien staan.

Volle maan in Tweelingen

Op maandag 30 november kan het zijn dat de volle maan voor onrust zorgt (lees; onrustig slapen, een druk hoofd, heftigere emoties), en omdat de maan in het teken Tweelingen staat kan het ook zijn dat discussies tussen mensen hoog oplopen: aan de ene kant staan de mensen die uitgaan van de feiten, en aan de andere kant de mensen die een bepaalde ideologie, een overtuiging hebben.

Zie je dit om je heen gebeuren, bijvoorbeeld op Instagram? Probeer dan om niet verstrikt te raken in de kakofonie op social media. Zet bijvoorbeeld je apparaten uit. Je zult zien dat je daardoor beter van deze feestelijke volle maan-dag kunt genieten.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Maansverduistering versterkt het effect van volle maan

Ook vindt er op deze dag een maansverduistering plaats. Dit is de laatste ‘lunar eclipse’ van het jaar; een kosmisch schouwspel waarbij de aarde tussen de maan en de zon door schuift. En hoewel de verduistering niet te zien zal zijn – tenzij je woonachtig bent in Amerika of Australië en mazzel hebt – is ie wél voelbaar. Een maansverduistering versterkt namelijk altijd de effecten van een volle maan. In dit geval kan dat zorgen voor nog meer onrust, of dat je nog meer op je praatstoel zit dan je al deed (maan in Tweelingen) of dat je nog meer hersenspinsels krijgt.

Tips

Kortom, wat kun je doen en wat kun je beter laten tijdens deze maanstand? Do’s: Je beste vriend of vriendin bellen, of je broer, zus, ouders, of iemand anders die nog een belletje van je verwacht. Dít is het moment om het van je lijstje af te vinken. Don’ts: een eind wegkletsen op social media tot je jezelf in verlegenheid brengt. Dat kan ook zijn in een Zoom-meeting, of Whatsapp-gesprek met familie of vrienden. Je bent gewaarschuwd.


Meer Happinez?

Volgend artikel
Een jaar in liefde: dit is je horoscoop voor 2021
Een jaar in liefde: dit is je horoscoop voor 2021