Terug naar overzicht

Met deze oefening valt je kind snel in slaap

Categorie
Met deze oefening valt je kind snel in slaap

Geniet van jullie tijd samen door hem of haar lekker in te stoppen, wat te kletsen op de rand van het bed en vooruit – nog een verhaal of drie voor het slapen gaan. Maar dán is het echt bedtijd.

Heeft jouw kind moeite om in slaap te vallen? Bewaar deze mini bodyscan dan als troef achter de hand. Geheid zijn of haar ticket naar dromenland.

Mini bodyscan

Deze oefening is fijn voor het slapen gaan. Laat je kind vast in bed gaan liggen met zijn ogen dicht. Noem één voor één de lichaamsdelen op, van teen tot top. Bij het horen van de verschillende lichaamsdelen mogen deze een paar tellen aangespannen worden, en daarna weer losgelaten. Je tenen, voeten, enkels, onderbenen, bovenbenen, billen, buik, rug, borst, maak twee vuisten van je handen, span je onderarmen aan, je bovenarmen, alle spieren van je gezicht en kijk alsof je in een zure pruim bijt… Houd vast en… laat los. Herhaal dit drie keer. Voel je het verschil? En hoe sloom en ontspannen je nu bent?

Zzzz… slaap zacht!

Meer oefeningen, tips en wijsheid op doen? Bestel Happi.kids ‘Moonchild‘ in de Happinez shop & ontvang het nummer gratis thuisbezorgd.  

Meer lezen?

Door anderen gelezen