Ben je bedroefd? Deze thee biedt troost

Ben je bedroefd? Deze thee biedt troost Ben je bedroefd? Deze thee biedt troost Ben je bedroefd? Deze thee biedt troost

Thee is na water, de meest gedronken drank ter wereld. En dat is niet zo gek als je kijkt naar de kracht van thee.

China kent de rijkste en grootste theecultuur ter wereld. Volgens de Chinese geneeskunde, is het belangrijk om te kijken naar de balans tussen, emoties, energie en seizoenen. Als het lichaam niet in balans is, is er volgens de traditionele Chinese denkwijze een evenwichtsstoring tussen metaal, hout, vuur of aarde.

Troostende thee

Zwarte thee en oolong thee hebben de eigenschap om te verwarmen en te troosten. Zowel lichamelijk als geestelijk. Volgens de Chinese geneeskunde bevatten deze theesoorten een vuur-element. Het productieproces van oolong is complex. Bestudeer de thee eens in een theespeciaalzaak en kijk hoe mooi de bladeren eruit zien. Vaak zijn ze prachtig opgerold en zijn ze geroosterd voor een zoetere smaak.

Er zit een verschil in licht- en zwaarder geroosterde oolong. De laatste geeft meer warmte aan je lichaam, maar zorgt ook voor droogte. De licht geroosterde variant verkoelt en geeft meer vocht; fijn voor in de zomer.

Tea time is a chance to slow down, pull back and appreciate our surroundings.

– Letitia Baldrige

Dit stuk is een onderdeel van ‘Een potje mindfulness – Thee in de Chinese voedingsleer’ uit nummer 6 , 2019, ‘Dichter bij jezelf’. Wil je meer lezen over hoe een theesoort je stemming kan beïnvloeden? Bestel nu Happinez ‘Dichter bij jezelf’ en ontvang het nummer gratis thuisbezorgd.

Meer lezen?

  • Wil jij meer genieten van het leven? Begin bij je eten
  • Emo-eter? Zo verander je je relatie met voeding
  • Je voorkeur voor eten kan je een hoop vertellen Lees meer
Volgend artikel
Verhoog je weerstand met deze voeding bomvol vitamine C
Verhoog je weerstand met deze voeding bomvol vitamine C