Deze 3 eetbare planten en bloemen laten jou stralen

Deze 3 eetbare planten en bloemen laten jou stralen Deze 3 eetbare planten en bloemen laten jou stralen Deze 3 eetbare planten en bloemen laten jou stralen

Bloemen en planten bezitten niet alleen een wezenlijke schoonheid met al hun vormen en kleuren, ze kunnen allemaal op hun eigen manier ook een positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid. Neem bijvoorbeeld het driekleurig viooltje, kamille en Calendula: een natuurlijke weldaad voor je innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Driekleurig viooltje voor balans

Misschien heb je ‘m wel in een pot of in de tuin staan: het driekleurig viooltje, de bloem die in het Latijns de prachtige naam Viola Tricolor draagt. Door zijn bonte kleursamenstelling is het een feest om naar de kijken. Van lichtlila, blauw en geel tot paars en donkerblauw. Ook op je bord kun je van deze prachtige bloem genieten. Ze verrijken salades en taarten qua kleur en geur en hebben een sla-achtige smaak.

Heilzaam is het driekleurig viooltje ook. Al eeuwen wordt de bloem toegepast voor de gezondheid en wordt hij gebruikt als ingrediënt in verzorgingsproducten. Zo heeft dit viooltje een vochtinbrengende en beschermende invloed op de huid, waardoor hij geschikt is voor een droge en gevoelige huid.

Kamille voor kalmte

Ook zo’n wonder uit de natuur is kamille. Je komt deze plant met witte bloemblaadjes en geel hart op veel plekken tegen: in de berm, het weiland, bouwland. Het is een krachtig kruid dat je kunt inzetten voor verschillende kwaaltjes. Maar waar kamille vooral bekend om staat is zijn kalmerende werking. Daarom is het fijn om te drinken net voor een avondmeditatie of het slapengaan. Het brengt lichaam en geest tot rust en werkt ontspannend.

Voor de huid werkt kamille ook verzachtend. Kamille-extract uit de bloesem, stelen en bladeren bevatten etherische olie, flavonderivaten en coumarine. Deze stoffen hebben een kalmerend en kunnen helpen om de huid te herstellen.

Calendula voor bescherming

Een echte zonnebloem, dat is Calendula. Schijnt de zon, dan opent de bloem haar blaadjes en volgen ze het zonlicht. Bij regen en als de zon weg is, vouwen ze weer dicht. Een prachtig natuurritueel. Naast dat deze oranje bloeier – ook wel bekend als goudsbloem – kleur geeft aan iedere tuin, is hij ook zeer geliefd in de geneeskunde. Calendula heeft namelijk kalmerende eigenschappen en werkt ontstekingsremmend. Daarom is het een fijn ingrediënt in een verzorgingsproduct als je een gevoelige huid hebt. In de keuken kun je de bloemen van Calendula toevoegen aan een gerecht of drankje. Ze hebben een kruidige, peperachtige smaak.

100% natuurlijk

Hoe fijn: de bijzondere eigenschappen van het driekleurige viooltje, kamille en Calendula komen samen in de 100% natuurlijke alles-in-één-crème van Weleda: Skin Food. Door de toevoeging van deze drie biologische plantextracten is de crème echt een ‘snack’ voor je huid. En nog eetbaar ook. Want daar zijn ze bij Weleda heel eerlijk over: wat je op je huid smeert, moet je kunnen eten.

Skin Food is een rijke, voedende crème voor iedere dag. In de zomer is deze natuurlijke crème extra fijn. Jouw gezicht en lichaam kunnen dan wel een extra hydraterende boost gebruiken. Door de zon verliest de huid immers vaak veel vocht en ook zeezout en chloorwater drogen de huid uit. Ook vermindert deze natuurlijke crème jeuk en een trekkerig gevoel, wat je vaak hebt aan het einde van een zomerse dag. Mocht je Skin Food te rijk vinden, dan kan je ook Skin Food Light proberen. Skin Food is te gebruiken door het hele gezin.

Meer weten over Skin Food? Lees er alles over op weleda.nl/skinfood

 

Volgend artikel
Vijf manieren om het Midzomerfeest te vieren
Vijf manieren om het Midzomerfeest te vieren