4 tips om goed in slaap te komen

4 tips om goed in slaap te komen 4 tips om goed in slaap te komen 4 tips om goed in slaap te komen

Hoe kom je rustig in slaap na de hectiek van de dag? Door lichaam en geest te kalmeren voor je naar bed gaat. Maak routine van een slaapritueel en je zult zien dat je lichaam dit gaat herkennen en zich als vanzelf gaat voorbereiden op een goede nachtrust.

Stilte

Je hoofd leeg maken is een van de belangrijkste manieren om makkelijk in te slapen. Mediteren voor het slapengaan, langzame yin yoga of het herhalen van een mantra kunnen je helpen de stress en spanning van de dag van je af te schudden. Zo val je sneller in slaap, en word je uitgeruster wakker.

Donker

Zorg ervoor dat je slaapkamer donker is: kies voor een verduisterend rolgordijn of dikke gordijnen die geen licht doorlaten. Licht in de avond verstoord de afgifte van melatonine: het hormoon dat ons slaapritme reguleert. Daarom is het ook slim om twee uur voor het slapen gaan niet meer op het scherm van onze mobiel, tablet of computer te kijken. Als dat te lastig is, kun je er ook voor kiezen om het scherm van je computer en mobiel oranje te kleuren. Dat kan met apps als F.lux voor je computer, Twilight voor Android en Night shift, een ingebouwde optie op de iPhone.

Zorg voor rust

Oprah zei het al: gebruik je slaapkamer alleen om te slapen en niet om tv te kijken of te werken. Zo associeer je deze ruimte met ontspanning, en niet een plek waar je to-do lijstjes maakt en nieuws en nieuwe indrukken tot je neemt. Een opgeruimde kamer helpt ook.

Geen slaapmutsje

Alcohol voor het slapen gaan kan je helpen om beter in te slapen, maar het zorgt ervoor dat we juist lichter slapen dan normaal. Geen slaapmutsje is dus beter voor je nachtrust.


Meer Happinez?

Volgend artikel
Ervaar een diepe staat van ontspanning met Yin yoga
Ervaar een diepe staat van ontspanning met Yin yoga