Ervaar een diepe staat van ontspanning met Yin yoga

Ervaar een diepe staat van ontspanning met Yin yoga Ervaar een diepe staat van ontspanning met Yin yoga Ervaar een diepe staat van ontspanning met Yin yoga

Het is geen geheim dat yoga een positief effect heeft op zowel je lichaam als geest. Yoga helpt bij stress, versterkt je spieren, kalmeert je mind, houd je conditie op peil en zo kunnen we nog tal van redenen opnoemen waarom yoga gezond voor je is. Ben je zoekende welke vorm van yoga het beste bij jou past, en heb je behoefte aan verstilling, rust en diepe stretches? Probeer dan eens Yin yoga.

Yin yoga versterkt, versoepelt en ontspant

Yin yoga is gericht op het versterken en het versoepelen van je bindweefsel en gewrichten. De verschillende yogaposes rekken de dieperliggende spieren op, stimuleren de bloedsomloop en maken het bekkengebied flexibel. Zo vormen je bekkenbodemspieren een soort hangmat in het onderlichaam die de buikinhoud ondersteunt. Diverse yogahoudingen, ook wel asana’s genoemd, kunnen helpen om spanning in en rondom dit gebied los te laten. Dat is belangrijk voor het goed functioneren van je organen, en voor het laten stromen van jouw yin energie – vrouwelijke energie – dat in het bekkenbodemgebied geborgen zit.

Overgave en loslaten

Bij Yin yoga wordt een pose minutenlang aangehouden. Twee, drie.. soms wel zes minuten. Het leert je om stil te worden in een ongemakkelijke houding, om vervolgens naar je lichaam te luisteren. Door langere tijd in een bepaalde asana te blijven, kan het lichaam zich op een diepere laag gaan ontspannen. In elke houding neem je waar wat er in je lichaam gebeurt: wat voel je? Welke gedachten borrelen op? En lukt het je om deze, als wolkjes in de lucht, ook weer weg te blazen zodat het niet afleidt? Omdat Yin yoga in eerste instantie weerstand kan oproepen (want lichamelijk ongemak en een zogeheten monkey mind), kom je vervolgens in een staat van overgave. Je heb weerstand gevoeld, je hebt het erkend en omarmd, en vervolgens weer losgelaten. Het resultaat? Heel je zijn ervaart nu pure ontspanning.

Wellicht lukt het niet direct tijdens je eerste kennismaking met Yin yoga, maar oefening baart kunst. Je zult merken dat na een paar sessies op de mat de ontspanning je overvalt, zowel fysiek als mentaal.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Breng de yogastudio naar je woonkamer

Mis je het beoefenen van yoga, maar is de drempel om thuis, in je eentje, je mat uit te rollen soms hoog? Flow dan samen met Yogatv. Kies uit meer dan 250 online yogalessen voor elk niveau, van de beste yogadocenten uit binnen- en buitenland. Probeer het twee weken gratis. Hierbij alvast een voorproefje, een uitnodiging voor een ontspannende les Yin yoga.

Volg hier de les Yin Yoga!

Beeld: Fotografie: Violaine Chapallaz, Styling: Marita Janssen

Meer Happinez?

Volgend artikel
Zo zet je een negatief lichaamsbeeld om in iets positiefs
Zo zet je een negatief lichaamsbeeld om in iets positiefs