Een nieuwe tijdgeest is aangebroken: The Now Age. Wat is het?

Een nieuwe tijdgeest is aangebroken: The Now Age. Wat is het? Een nieuwe tijdgeest is aangebroken: The Now Age. Wat is het? Een nieuwe tijdgeest is aangebroken: The Now Age. Wat is het?

Een nieuwe tijdsgeest is aangebroken, eentje waarin we onze intuïtie meer toelaten en tegenstellingen verbinden. We noemen het The Now Age en hebben zelfs ons Happinez Festival rondom dit thema gebouwd. 

Je hebt de term misschien al eens voorbij horen komen of je hebt er al eerder iets over gelezen, maar wat houdt The Now Age nu eigenlijk precies in? Waarschijnlijk ben je wel bekend met de New Age gedachte uit de jaren zeventig; een spirituele beweging die geloofde in het aanbreken van een nieuw tijdperk. Aanhangers gingen uit van een holistisch wereldbeeld, met daarbij het geloof in persoonlijke en spirituele ontwikkeling, alternatieve therapieën en alternatieve leefwijzen. New Age werd ook wel gezien als een reactie op traditionele religies en op materialisme, rationalisme en individualisme.

Met The Now Age is iets anders aan de hand: het stof is eraf geveegd. Het is aardser. Deze nieuwe manier om met de oude richtingaanwijzers aan een betekenisvol leven te werken, is fris en geworteld in het nu. Het sluit niets buiten en wijst niets af – je hoeft niet met je rug naar de wereld toe te staan om je practice ermee te verdiepen. Juist niet! Het is een nieuwe spirituele stroming waarbij het draait om energie, om leven vanuit je intuïtie en innerlijke kracht, met creativiteit en gevoel. Een stroming waarbij er ruimte is voor nieuwe vormen en zelfs materiële rijkdom.

De Britse schrijfster Ruby Warrington (42) die de term ‘Now Age’ lanceerde verwijst naar Londen, New York en Los Angeles als centra van deze beweging. Steden waar ze zelf heeft gewoond en waar haar vriendinnen met carrières in de mode, media en financiële sector het hebben over klankbaden, aurareiniging en kristallen. The Now Age is gericht op het nú. Een spiritueel leven leiden in de materiële wereld waarin we ons bevinden, met de natuur als belangrijke schakel in het grote geheel en het universum als alwetende kracht. Want juist in een tijd die gedomineerd wordt door algoritmes, swipes en likes, trekt de magie van synchroniciteit en intuïtie ons steeds meer aan.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

Het Happinez Festival op 10, 11 en 12 mei 2019 is gemaakt om jou klaar te stomen voor The Now Age.

The Now Age is hét thema van het geheel vernieuwde Happinez Festival van 2019. Van 10 t/m 12 mei wordt je klaargestoomd voor deze nieuwe tijdgeest, waardoor je vol inspiratie, inzichten en ideeën naar huis gaat. Je leert meer over het ontwikkelen en inzetten van je innerlijke kracht, maar ook over de verbinding met de natuur en het creëren van meer balans door bewuster te leven. Verschillende lezingen, yogasessies, meditaties, healings, readings en andere workshops zorgen ervoor dat je hart wordt geopend, je mind wordt geïnspireerd en je lichaam kan ontspannen. Nieuw dit jaar is het programma op zaterdagavond, waarbij muziek, dans en rituelen meer aandacht krijgen.

Join the tribe

Wil jij er ook bij zijn? Er zijn nog een paar Early Bird-tickets te koop voor € 49. Je bespaart hiermee € 13,50 op je kaarten. Verzeker jezelf van een plekje op dit magische festival en profiteer van deze mooie korting! Ben jij erbij? Zet jezelf dan op ‘aanwezig’ en mis geen enkele update.

Meer lezen over het Happinez Festival?

  • In dit artikel lichten we alvast een tipje van de sluier op over het programma.
Volgend artikel
Van ‘divine feminine’ tot ‘high-vibe’: dít is het woordenboek van The Now Age
Van ‘divine feminine’ tot ‘high-vibe’: dít is het woordenboek van The Now Age