Kristallen op je werk: reset je energie, focus en creativiteit

Kristallen op je werk: reset je energie, focus en creativiteit Kristallen op je werk: reset je energie, focus en creativiteit Kristallen op je werk: reset je energie, focus en creativiteit

Heb jij grote ambities en dromen? Kristallen kunnen je een fijn opstapje bieden om tot bloei te komen op de werkvloer én daarbuiten.

De kristallenleer stelt dat er allerlei krachten en energieën in die mooie stenen verborgen liggen. De juiste edelstenen kunnen je helpen om je doelen te bereiken en je energie, focus en creativiteit een krachtige boost geven (en ze zijn ook nog eens prachtig om naar te kijken).

1. Deze kristallen zorgen voor focus

Verhoog je mentale helderheid door rumoer te verminderen en je organisatie-skills te versterken. Fluoriet kan je daarbij helpen. De steen is er in verschillende kleuren (bruin, geel, groen, blauw en paars)

Heb je hulp nodig bij het vinden, en behouden, van je concentratie? Probeer dan hematiet. Deze steen bezit magnetische en reflectieve krachten die je attenderen op het grote geheel. Wat staat er bovenaan je to-do lijstje en verijst als eerste je aandacht? Deze edelsteen zuigt je terug in je werk, zodat je gefocust aan de slag kunt.

Nieuw: Happinez Agenda 2024

  • Personaliseer je eigen omslag

  • Indeling per week

  • Jaarkalender

  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

Tip: Obsediaan, git, aventurijn, tijgeroog of bergkristal hebben vergelijkbare eigenschappen als hematiet en fluoriet.

2. Tijgeroog voor meer creativiteit

Als je al een tijdje vastzit met een voorstel, een creatief plan of als je het gevoel hebt dat iets al weken op het puntje van je tong ligt, dan kun je je creativiteit een handje helpen. Tijgeroog staat erom bekend dat het je (zelf)vertrouwen verhoogt en energie blokkades opheft. Het laat de energie weer stromen en dus ook je creativiteit, daarmee is dit het perfecte kristal om bij je te dragen tijdens een brainstorm.

Tip: Werkt tijgeroog niet voor jou? Probeer dan agaat, amethist, labradoriet, robijn of aventurijn. Deze kristallen hebben ook een versterkende werking op de creativiteit (binnen je werk).

Online training Werken met kristallen

Wil je weten hoe je de kracht van kristallen kunt gebruiken? In 7 modules neemt kristallenexpert Emma Lucy je mee in de magische wereld van de kristallen.

3. Versterk je communicatie met Turkoois

Netwerken, dé term die staat voor het leggen van nieuwe relaties. In je werkomgeving of in je sociale leven. Nieuwe mensen ontmoeten is leuk, maar kan ook spannend zijn. Hoe blijf je met zo’n spanning in je lijf toch jezelf? Turkoois staat je toe om je talenten vrij te geven zonder angst of schaamte.

Ook smaragd helpt je om een standvastige relatie aan te gaan met jezelf. Schiet wortels in de grond en voel je stevig in je schoenen staan. Op deze manier kun je tumult en chaos beter overzien. Tijdens deze speurtocht in communicatie is het ook belangrijk om een open hart te houden, zodat je geen mogelijkheden mist. Angeliet is daar het aangewezen kristal voor.

Tip: Probeer in plaats van angeliet eens lapis lazuli of celestien. Ter vervanging van Turkoois kun je ook cordieriet, blauw kyoniet of tijgeroog testen en gelijkwaardige eigenschappen als smaragd worden toegeschreven aan stromatoliet, aventurijn of mosagaat.

4. Maansteen brengt balans

Als je nieuwe dromen najaagt dan voelt dat in het begin onwennig. Je weet immers nog niet wat de weg naar het doel je gaat brengen. Een balans vinden tussen jezelf beschermen en het onderzoeken van het onbekende is belangrijk. Om die weegschaal in evenwicht te houden kun je maansteen gebruiken. De steen filtert de energieën in je leven zo dat het aantrekt wat je nodig hebt, maar afstoot wat je niet dient. Net als eb en vloed door de maan, trekt en duwt maansteen dus aan energie. Ook op andere vlakken in je leven baat dat. Bijvoorbeeld bij welke mensen je ontmoet en de vriendschappen die je aangaat.

Tip: In plaats van maansteen kun je ook labradoriet, celestien of seleniet gebruiken.

5. Get it done met Robijn en Spessartien

Robijn wakkert een gigantische energie aan terwijl het je ook een gebalanceerde waarde van zelfvertrouwen geeft. Deze twee ingrediënten maken het mogelijk om volledig voor een taak te gaan en die ook vol vertrouwen af te ronden. Als je daarnaast Lapis Lazuli gebruikt om al je dromen uit te spreken, harmoniseer je je gedachten en worden je dromen plannen.

Je dromen verwezenlijken is natuurlijk niet specifiek verbonden aan je carrière, maar ook van toepassing in alle andere aspecten van een mensenleven. Hulp vragen bij iets dat je nodig hebt om je doel te halen is dan ook essentieel. Vrij van schuld en met overtuiging. Spessartien is hét kristal om je te laten groeien in deze vaardigheid. De drie kristallen werken goed samen om je doelen binnen je werk te behalen.

Tip: Probeer ook eens aventurijn, pyriet, opaal, angeliet, of hematiet

Motivatieboost nodig? Probeer Chrysocolla of Japis

Chrysocolla is een kristal dat je persoonlijke kracht vergroot en je als het ware herboren laat voelen. Een frisse wind om ook de saaie taakjes te volbrengen die je dichterbij je doel brengen. Regenwoud Jaspis helpt je succesvol zijn in je werk. Vooral tijdens die ‘after lunch’ dipjes of wanneer je voor een promotie wilt gaan. Een steen die je energie geeft en je helpt te geloven in jezelf.

Tip: Amber, rozenkwarts, tijgeroog, saffier of turkoois kunnen je motivatie ook een goede boost geven. 


Meer lezen over kristallen?

  • Zo ontdek je welke kristallen bij jou passen
  • Toe aan balans in je leven? Bergkristal als remedie
  • Zo kun je je kristallen reinigen en opladen bij volle maan

Volgend artikel
Thuiswerken: zo maak je het zo prettig mogelijk
Thuiswerken: zo maak je het zo prettig mogelijk