Kristallen op je werk: reset je energie, focus en creativiteit

Kristallen op je werk: reset je energie, focus en creativiteit Kristallen op je werk: reset je energie, focus en creativiteit Kristallen op je werk: reset je energie, focus en creativiteit

Heb jij grote ambities en dromen? Kristallen kunnen je een fijn opstapje bieden om tot bloei te komen op de werkvloer én daarbuiten.

De kristallenleer stelt dat er allerlei krachten en energieën in die mooie stenen verborgen liggen. De juiste edelstenen zouden je helpen om je doelen te bereiken en je energie, focus en creativiteit een krachtige boost geven (en ze zijn ook nog eens prachtig om naar te kijken).

1. Deze kristallen zorgen voor focus

Verhoog je mentale helderheid door rumoer te verminderen en je organisatie-skills te versterken. Fluoriet kan je daarbij helpen, volgens de kristallenleer. De steen is er in verschillende kleuren (bruin, geel, groen, blauw en paars).

Heb je hulp nodig bij het vinden, en behouden, van je concentratie? Probeer dan hematiet. Deze steen zou magnetische en reflectieve krachten bezitten die je attenderen op het grote geheel. Wat staat er bovenaan je to-do lijstje en vereist als eerste je aandacht? Deze edelsteen zou je terugzuigen in je werk, zodat je gefocust aan de slag kunt.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Tip: Obsediaan, git, aventurijn, tijgeroog of bergkristal hebben vergelijkbare eigenschappen als hematiet en fluoriet.

2. Tijgeroog voor meer creativiteit

Als je al een tijdje vastzit met een voorstel, een creatief plan of als je het gevoel hebt dat iets al weken op het puntje van je tong ligt, dan kun je je creativiteit een handje helpen. Tijgeroog staat er in de kristallenleer om bekend dat het je (zelf)vertrouwen verhoogt en energie blokkades opheft. Het zou de energie weer laten stromen en dus ook je creativiteit. Daarmee is dit het perfecte kristal om bij je te dragen tijdens een brainstorm.

Tip: Werkt tijgeroog niet voor jou? Probeer dan agaat, amethist, labradoriet, robijn of aventurijn. Deze kristallen zouden ook een versterkende werking hebben op de creativiteit (binnen je werk).

3. Versterk je communicatie met Turkoois

Netwerken: dé term die staat voor het leggen van nieuwe relaties, in je werkomgeving of in je sociale leven. Nieuwe mensen ontmoeten is leuk, maar kan ook spannend zijn. Hoe blijf je met zo’n spanning in je lijf toch jezelf? Turkoois zou je toestaat om je talenten vrij te geven zonder angst of schaamte, volgens kristalexperts.

Ook smaragd zou je helpen om een standvastige relatie aan te gaan met jezelf. Schiet wortels in de grond en voel je stevig in je schoenen staan. Op deze manier kun je tumult en chaos beter overzien. Tijdens deze speurtocht in communicatie is het ook belangrijk om een open hart te houden, zodat je geen mogelijkheden mist. Angeliet is daar het aangewezen kristal voor.

Tip: Probeer in plaats van angeliet eens lapis lazuli of celestien. Ter vervanging van Turkoois kun je ook cordieriet, blauw kyoniet of tijgeroog testen en gelijkwaardige eigenschappen als smaragd worden toegeschreven aan stromatoliet, aventurijn of mosagaat.

4. Maansteen brengt balans

Als je nieuwe dromen najaagt dan voelt dat in het begin onwennig. Je weet immers nog niet wat de weg naar het doel je gaat brengen. Een balans vinden tussen jezelf beschermen en het onderzoeken van het onbekende is belangrijk. Om die weegschaal in evenwicht te houden kun je maansteen gebruiken. De steen zou de energieën in je leven filteren, zodat het aantrekt wat je nodig hebt maar afstoot wat je niet dient. Net als eb en vloed door de maan, trekt en duwt maansteen dus aan energie, volgens kristalexperts. Ook op andere vlakken in je leven baat dat. Bijvoorbeeld bij welke mensen je ontmoet en de vriendschappen die je aangaat.

Tip: In plaats van maansteen kun je ook labradoriet, celestien of seleniet gebruiken.

5. Get it done met Robijn en Spessartien

Robijn wakkert een gigantische energie aan terwijl het je ook een gebalanceerde waarde van zelfvertrouwen geeft, volgens de kristallenleer. Deze twee ingrediënten maken het mogelijk om volledig voor een taak te gaan en die ook vol vertrouwen af te ronden. Als je daarnaast Lapis Lazuli gebruikt om al je dromen uit te spreken, zou je je gedachten harmoniseren en worden je dromen plannen.

Je dromen verwezenlijken is natuurlijk niet specifiek verbonden aan je carrière, maar ook van toepassing op alle andere aspecten van een mensenleven. Hulp vragen bij iets dat je nodig hebt om je doel te halen is dan ook essentieel. Vrij van schuld en met overtuiging. Spessartien is hét kristal om je te laten groeien in deze vaardigheid, volgens kristalexperts. De drie kristallen zouden goed samenwerken om je doelen binnen je werk te behalen.

Tip: Probeer ook eens aventurijn, pyriet, opaal, angeliet, of hematiet

Motivatieboost nodig? Probeer Chrysocolla of Japis

Chrysocolla is een kristal dat je persoonlijke kracht zou vergroten en je als het ware herboren zou laten voelen. Een frisse wind om ook de saaie taakjes te volbrengen die je dichterbij je doel brengen. Regenwoud Jaspis zou je helpen succesvol zijn in je werk. Vooral tijdens die ‘after lunch’ dipjes of wanneer je voor een promotie wilt gaan. Een steen die je energie geeft en je helpt te geloven in jezelf, zeggen kristalexperts.

Tip: Amber, rozenkwarts, tijgeroog, saffier of turkoois zouden je motivatie ook een goede boost geven. 

Meer lezen over kristallen?

Zo ontdek je welke kristallen bij jou passen.

Volgend artikel
4 kristallen voor innerlijke rust en balans
4 kristallen voor innerlijke rust en balans