Waar wacht je op? Doe vandaag nog wat je écht wilt

Waar wacht je op? Doe vandaag nog wat je écht wilt Waar wacht je op? Doe vandaag nog wat je écht wilt Waar wacht je op? Doe vandaag nog wat je écht wilt

Zeg eens eerlijk: hoe vaak op een dag (of in een week/maand) neem jij de tijd om iets te doen wat je echt graag wilt

Dat terwijl het juist de kleine dingen zijn die het leven mooi, uniek en authentiek maken. Niet die deadline of die verplichte visite, maar dat ene uurtje samen het bos in, het lezen van dat mooie boek of het simpelweg vieren van de liefde. Juist die momenten geven je dag een sprankeling en zorgen voor onvergetelijke herinneringen.

Geen excuses

De vraag is wanneer er ooit tijd zal zijn om te doen wat je écht wilt. Wanneer je to do lijst is afgewerkt? Wanneer het vakantie is? Wanneer dat drukke project klaar is, de kinderen groot zijn, je met pensioen gaat? Volgens Leo Babauta, zenexpert en blogger, zal er nooit méér tijd zijn dan dat je nu hebt. Projecten, tripjes, klusjes, boodschappen, feestdagen, familieleden; ze zullen er altijd zijn.

Hij waarschuwt dan ook voor de ‘dat komt later wel’-gedachte. Want terwijl jij ‘wacht’ op meer tijd/minder drukte/meer kalmte/meer stabiliteit, raast het echte leven aan je voorbij. Het gaat dus niet om het vínden van tijd, maar om het máken van tijd, te midden van al die verplichtingen en moet-momenten. Want ja, die zijn er over veertig jaar nog steeds.

Tot 50% korting: Sieraden Stock Sale Happinez x A Beautiful Story

De Stock Sale is nú live. Meld je aan en krijg toegang tot 50% korting op geselecteerde, tijdloze sieraden.

Make it happen

Wat doe jij graag? Knuffelen met je huisdier? Zingen? Lezen? Koken of bakken? Een groentetuin onderhouden, documentaires kijken, hardlopen of schilderen? Veruit de meeste mensen wachten op het moment dat de tijd rijp is om datgene te doen wat zij het liefst willen. Maar… zou je het ook vandaag kunnen doen?

Wat zou er gebeuren als je jezelf ervan verzekert dat je vandaag datgene gaat doen wat jij graag wilt? Al is het maar voor dertig minuten. Zet het in je agenda, schrijf het op een briefje zodat je niet vergeet wat je met jezelf hebt afgesproken, deel met anderen wat je gaat doen en doe het gewoon. Make. It. Happen, aldus Leo Babauta.

Vind je het lastig? Kijk dan eens naar de tijd die je besteedt aan het kijken van televisie of aan het scrollen op je telefoon. Of aan gewoontes die eigenlijk niet zo goed voor je zijn; roken, piekeren, eindeloos je social media kanalen checken… Waarom krijgen die bezigheden zoveel van je tijd, terwijl er iets anders, véél mooiers op je te wachten staat?

Probeer van de dingen die jou gelukkig maken iets cruciaals te maken gedurende je dag, week of maand, en kijk wat er gebeurt. Meer tijd? Nee; nu niet en over veertig jaar nog steeds niet. Een fijner bestaan? Grote kans van wel.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Inclusief dosha-test


Meer lezen?

Altijd het gevoel dat je tijd tekort komt? Met deze inzichten creëer je rust.

Over auteur
Eline Hoffman heeft een zwak voor mensen met een mooi, krachtig, inspirerend of ontroerend verhaal. Bewust leven, muziek en gezondheid zijn de zaken waar ze zich het allerliefst in verdiept.
Volgend artikel
Ben jij altijd druk-druk-druk? Dan is dit een bericht voor jou
Ben jij altijd druk-druk-druk? Dan is dit een bericht voor jou