Gestresst? Deze drie planten brengen je tot rust

Gestresst? Deze drie planten brengen je tot rust Gestresst? Deze drie planten brengen je tot rust Gestresst? Deze drie planten brengen je tot rust

Planten zijn niet alleen heel rustgevend om naar te kijken, ze kunnen je ook rustig máken. Deze planten helpen je de stilte in jezelf te vinden – een beetje magie van moeder natuur voor in de slaapkamer, tijdens je werk en als zuivering in je huis.

Door de heilzame kracht van planten wordt de lucht in huis gezuiverd, en dat zorgt ervoor dat je je rustiger en kalmer voelt. Alle planten hebben die eigenschappen, maar sommige zijn hier beter in dan anderen. Deze drie planten minderen stress en zorgen voor een kalme geest.

Jasmijn doet wonderen naast je bed

De bloesems van de jasmijnplanten worden al sinds jaar en dag geroemd om hun weldadige aroma. Jasmijn zuivert de lucht en zorgt voor een ontspannen en rustgevende geur in je slaapkamer. De exotische plant herbergt ook minder bekende krachten. Zo schijnt de geur van jasmijnbloemen een sterk afrodisiacum te zijn, een extra argument om deze plant een plek in de slaapkamer te geven.

Aloë Vera als krachtpatser op je bureau

Moest je werk gisteren al af zijn? Met deze alleskunner op je bureau wordt de lucht rondom je computer gezuiverd terwijl je werkt, wat ervoor zorgt dat je je beter kunt ontspannen. Hij onttrekt chemische stoffen uit de lucht, om vervolgens na zonsondergang extra zuurstof te geven. En het beste nieuws? Deze vetplant is haast onsterfelijk, en heeft vrijwel geen verzorging nodig. Perfect voor op je werkplek, dus.

De zuiverende kracht van de krulvaren

Is de lucht in jouw huis ietwat vochtig? In dit geval biedt de krulvaren uitkomst. Deze varen filtert namelijk toxische stoffen zoals formaldehyde, xyleen en tolueen uit de lucht en elimineert ongewenste schimmelsoorten.

Mediteren met planten

De kracht van planten hebben we zelf ervaren tijdens het Happinez festival in 2018. Tijdens een bijzondere meditatiesessie in samenwerking met Mooiwatplantendoen.nl liet davidji zien hoe je ook kunt mediteren door naar een plant te kijken, en door de kracht te voelen die door de bladeren kruipt.


Meer Happinez?

Volgend artikel
Worstel jij met zelfacceptatie? Onthoud dan deze 4 dingen
Worstel jij met zelfacceptatie? Onthoud dan deze 4 dingen