Is je leven ingewikkeld? Dit is een hack die het je een stuk makkelijker maakt

Is je leven ingewikkeld? Dit is een hack die het je een stuk makkelijker maakt Is je leven ingewikkeld? Dit is een hack die het je een stuk makkelijker maakt Is je leven ingewikkeld? Dit is een hack die het je een stuk makkelijker maakt

Wat Karl Lagerfeld en Steve Jobs met elkaar gemeen hebben? Ze hebben allebei gekozen voor iets dat hun leven een stuk makkelijker maakt: ze dragen namelijk altijd hetzelfde.

Dit is een pleidooi voor een simpelere kledingkast – en dat hoeft niet per se in te houden dat je alleen nog maar in dezelfde zwarte coltrui door het leven gaat.

Je hebt minder stress als je de dag begint

Het uitkiezen van je outfit kan ’s ochtends voor veel stress zorgen. Want wat past er allemaal leuk bij elkaar? En waar was nu dat ene truitje dat zo leuk bij deze rok stond? Of die T-shirt bh die echt nodig was onder die doorschijnende top? Als je ervoor zorgt dat je standaard een paar simpele outfitcombinaties klaar hebt liggen, scheelt je dat heel veel keuzes. En de breincapaciteit die je daardoor overhoudt, kun je weer voor andere dingen gebruiken (nadenken over wat je wil gaan eten, bijvoorbeeld).

In simpele kleding komt je gezicht vaak beter uit

In een simpel T-shirt zonder drukke print gaat je aandacht sneller naar je gezicht dan wanneer je een blouse aanhebt met heel veel felgekleurde bloemetjes. Je eigenheid en unieke karaktertrekken komen beter naar voren en mensen krijgen een betere indruk van wie jij bent.

Je wordt een signatuur van jezelf

Net zoals Goofy, het Michelin mannetje (oké, niet jezelf daarmee vergelijken, maar je snapt het punt zo vast) en Flipje van de jam word je sneller herkend als je je altijd op dezelfde manier kleedt. Je creëert een bepaald silhouet, en daarmee ben je makkelijker te herkennen – en val je sneller op.


Simpeler is vaak gelukkiger

Minder kleine rondslingerende troepjes in je huis zijn fijn, maar ook een opgeruimde, minimale kledingkast maakt gelukkig. Je hebt overzicht, en je hebt geen ballast meer van dingen die je toch nooit meer aantrekt maar die nog wel ruimte innemen.

Dus: pak een tas, en ga aan de slag. Doe weg wat je niet meer draagt en waar je niet meer gelukkig van wordt, en breng wat je niet meer aanhebt naar de kringloop. Op naar meer minimalisme in je leven!

Meer lezen over minimalisme?

Zo stel je een duurzame capsule garderobe samen.

Volgend artikel
Deze lijf-hack maakt je leven een stuk leuker
Deze lijf-hack maakt je leven een stuk leuker