Dit is wat een seksdroom je leert over het leven

Dit is wat een seksdroom je leert over het leven Dit is wat een seksdroom je leert over het leven Dit is wat een seksdroom je leert over het leven

Ik werd warrig wakker uit iets wat zomaar een seksdroom had kunnen worden….

In de droom zat ik op mijn kantoor aan de universiteit met twee andere onderzoekers. De één, een goede vriend die twijfelde of hij naast het behalen van zijn dokterstitel ook nog een extra PhD moest doen. Uitslover. De ander een onderzoeker sterrenkunde –  daarop was ik stinkend jaloers. Zelf keek ik naar voetbal, iets wat ik normaal alleen bij Oranje doe. Onderuit gezakt in mijn stoel zag ik een wedstrijd tussen twee willekeurige teams. Trots was even ver te zoeken. Wel was er wat angst dat de professor elk moment binnen kon lopen.

Mijn dromenmaker was lekker op dreef

De professor kwam niet. Wel verscheen er een oud studiegenootje: een intelligent en knap meisje die de reputatie had dat ze veel vreemdging. Ik ben voorstander van anti-slut-shaming, maar vreemdgaan is toch andere koek. Over oordelen bekommert mijn dromende zelf zich echter doorgaans niet. Misschien dat ik daarom vaak zo van dromen geniet. Dit meisje was nogal direct en kwam zo door de wedstrijd heen op schoot gekropen. Kortom, mijn dagelijkse kantoortje werd bevolkt door een vriend die normaal helemaal geen dokter is, een astrofysicus, een vage angst dat mijn labbekakkigheid ontdekt zou worden en dan nu dit wulpse meisje. Mijn dromenmaker was lekker op dreef.

‘Opwinding pompte door mijn lijf’

De droom ging echter meer die oerkant op, seks. Het meisje kreeg ineens een heel hoge resolutie, haar gewicht ineens de achtergrondsmaak van de droom, expressies die over haar gezicht schoten, het verhaal, de intensiteit in haar ogen. Loom vertelde ze me dat ze een vriend had waar ze niet zo blij mee was – natuurlijk. Opwinding pompte door mijn lijf, maar toen ze met iets geopende lippen langzaam naar me toe boog duwde ik haar weg. Verward zat ze in mijn bureaustoel. Ik keek haar aan, open, aanwezig zonder al te veel strengheid. Ik werd overvallen door een soort noodzaak haar echt te zien, haar echt te begrijpen. Wie was zij eigenlijk echt? Waarom deed ze dit en was zij, of ik, of haar vriend, hier wel bij gediend? Ik noemde haar naam, zei dat we niet verder konden voor ik werkelijke glimpen zag van wie zij was. Ze leek dankbaar en de spanning tussen ons groeide dieper. Toen werd ik wakker.

Wat je leert van een seksdroom

We dromen elke nacht. Vaak onthoud ik mijn dromen en soms, als ik iets van een boodschap vermoed, schrijf ik ze op. Rond zeven uur ’s ochtends overdacht ik deze droom alvorens ik de warme dekens wegsloeg en de nieuwe dag zou beginnen. Goed, het ging dus niet om seks, althans niet primair. Het kerngevoel was haar echt willen zien en ineens besefte ik dat dit dikwijls ook mijn kernbehoefte is. Alleen ditmaal probeerde ik die behoefte voor een ander te vervullen. Plots herinnerde ik me advies dat een mentor me ooit gaf: ‘geef wat je zelf nodig hebt‘.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit

  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie

Nachtelijke wijsheden

Dit advies klikte met de droom. Het is een menselijke kernbehoefte, gezien worden. Eentje waarmee ik veel geworsteld heb en waarbij mijn dominante strategie vaak was om allerlei fratsen uit te halen en prestaties te leveren. Maar zelf eerst de ander echt zien is een betere stap, want het nodigt anderen uit om hetzelfde te doen. Als we actief ons best gaan doen gezien te worden kunnen we makkelijk verzeild raken in de wedloop van opvallen. Daar maak ik me ook nog te vaak schuldig aan. De droom leerde mij me over mijn gebrek heen zetten. Dat het een betere optie is om aan mezelf te geven wat ik nodig heb: gezien worden voor wie ik werkelijk ben. Volgens mij ben ik vandaag met het goede been uit bed gestapt.

Over auteur
Michiel ontdekte dat hij voor werkelijk alles interesse op kon brengen. Uiteindelijk vond hij de perfecte plek waar alles samenkwam: het menselijk brein. In zijn leven kruipt tegenwoordig overal het woordje neuro voor, neuro-spiritualiteit, neuro-economie, neurogenetica, een historische trend met zowel goede als gevaarlijke consequenties. Naast studeren, mediteren en excessief sporten is schrijven een groot deel van Michiel’s leven geworden.

Meer lezen over dromen?

Waarom je je dromen moet loslaten (want juist dan komen ze uit).

Volgend artikel
Susan Smit over loslaten wat je dierbaar is
Susan Smit over loslaten wat je dierbaar is