Vind je mojo: zo word je weer verliefd op het leven

Vind je mojo: zo word je weer verliefd op het leven Vind je mojo: zo word je weer verliefd op het leven Vind je mojo: zo word je weer verliefd op het leven

Levenslust is de zinderende zin en bereidheid om je leven te leven. En geen enkel leven is alleen maar feest. Er zijn altijd momenten van stress, ongemak en frustratie. Je ontkomt er niet aan. Er is niets onnatuurlijks aan om je af en toe níet levenslustig te voelen.

Levenslust heb je als je kunt voelen dat je midden in die stroom staat, dat je erbij hoort. Stroomt er helemaal niks… dan ben je je levenslust kwijt. Wanhoop niet. Om weer los te komen, heb je niet veel nodig. Dit is het geheim van levenslust in zes stappen:

Stap 1: Adem je vrij

Veel mensen ademen te snel; het gevolg is een gejaagd en onrustig gevoel. Je adem inhouden als het spannend wordt, zorgt voor stress. Daarnaast zijn er de niet-ademers: die hun adem op moeilijke momenten zo stil mogelijk houden om maar niet te veel te voelen. Rustig en bewust doorademen helpt om je beter te voelen, om meer aanwezig te zijn.

Stap 2: Verbind je met de natuur

Ga de natuur in. In de natuur streeft alles naar groei en bloei. Verbind je ermee. Ga naar buiten, ga wandelen, tuinieren, sterren kijken en voel hoe je deel bent van de natuur.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit

  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie

Stap 3: Ga rommel uit de weg

Ruim iets op. Het maakt niet uit wat het is. Een laatje uitruimen of je bureau, je handtas of de schuur. Zo buiten, zo binnen: wat je in de materiële werkelijkheid verheldert, geeft een opgeruimd gevoel.

Stap 4: Ontdek iets nieuws

Verander een gewoonte, doe iets nieuws. Als je rechtshandig bent, ga dan allerlei dingen doen met je linkerhand. Of andersom. Probeer een andere weg naar je werk. Alles wat nieuw is in je leven stimuleert je innerlijke fontein.

Stap 5: Wees creatief

Maak iets, creëer. Schik een groot boeket, bak een taart of schrijf een gedicht… Je eigen creatieve vermogens aanboren is ook een ingang naar de bron van alle creativiteit.

Stap 6: Count your blessings

Waardeer de kleine dingen. Wat is die boterham met kaas eigenlijk lekker. Wat een lief mailtje kreeg ik. En ineens kijk je spontaan naar boven, naar de blauwe hemel waarin een paar romige stapelwolken drijven en vogels ronddartelen, één en al levenslust.

Over auteur
Vanaf het allereerste begin was Lisette Thooft bij Happinez betrokken. Hoewel ze ooit Engelse literatuur studeerde zelfs een blauwe maandag lerares Engels was, waart ze ondertussen al tientallen jaren met hartstocht, nieuwsgierigheid en verwondering rond in de wereld van de spiritualiteit. Ze vertaalt alles wat ze meemaakt in artikelen, boeken, liedjes die ze zingt met haar gitaar en online cursussen die ze persoonlijk begeleidt.

Meer lezen over persoonlijke ontwikkeling?

Waarom persoonlijke groei geen rechtlijnig proces is, volgens Susan Smit.

Volgend artikel
12 levenslessen van de mens. Welke herken jij?
12 levenslessen van de mens. Welke herken jij?