Tweelingzielen: wat is het en hoe herken je jouw tweelingziel?

Tweelingzielen: wat is het en hoe herken je jouw tweelingziel? Tweelingzielen: wat is het en hoe herken je jouw tweelingziel? Tweelingzielen: wat is het en hoe herken je jouw tweelingziel?

Tweelingzielen, ook wel twinflames genoemd, zijn een bekend fenomeen in de spirituele wereld. Maar wat is een tweelingziel precies? En hoe herken je de jouwe? Dit is wat je moet weten over de relatie met jouw tweelingziel.

Tweelingzielen: wat zijn het?

Het begrip ‘tweelingziel’ gaat uit van het idee dat onze eigenlijke ziel iets heel groots en stralends is, een soort geestelijke zon die zich in een onstoffelijke wereld bevindt. Uit die ziel druipen als het ware telkens twee of drie druppels vuur neer op aarde om daar in een lichaam ervaringen op te doen en lessen te leren. Je hebt dus altijd, wie je ook bent, een druppel van dat gouden zielenvuur binnen in je; en ergens op aarde loopt altijd ten minste één ander iemand rond met een druppel van dezelfde ziel.

Lees ook: Dit zijn 3 verschillende typen soulmates

De ander kun je ontmoeten, maar (zegt deze theorie) dat gebeurt pas als je op een bepaald niveau van ontwikkeling bent gekomen. Als je bijvoorbeeld helder kunt zien wat je in vorige levens hebt geleerd en weet waarvoor je deze keer op aarde bent. En als je ook in een ander mens de levensmissie kunt herkennen.

Het kan iemand van het andere geslacht zijn, je partner, maar dat hoeft niet. Het kan ook je broer of zus zijn, of een goede vriend of vriendin. Maar wat je in elk geval hebt met die persoon is een gevoel van veiligheid, van vrijheid om te kunnen bloeien. Je stimuleert elkaar om het beste te geven wat je te geven hebt, om te groeien en te bloeien. Doorgaans heb je samen belangrijke levenslessen te leren. Dat hoeft niet altijd makkelijk of leuk te zijn. Je kunt ook samen een groot verlies ervaren of door een ernstige crisis gaan. Het belangrijkste is dat je elkaar diep respecteert en vertrouwt, dat je elkaars leven verrijkt, en dat je je door de ander gehoord en begrepen voelt.

Lees ook: ontdek wat jouw hechtingsstijl is

Kenmerken van een relatie met je tweelingziel

Een liefdesrelatie met zo’n tweelingziel is vaak heel anders dan de ‘doorsnee’ relatie. In het boek Tweelingzielen leggen Patricia Joudry en Maurie Pressman alles uit over deze wonderlijke liefdesverbinding. Ontdek hieronder in hoofdlijnen de kenmerken van een tweelingziel-relatie.

Je kunt niet om elkaar heen.

Liefde voor jezelf boven de behoefte aan een partner stellen. Dat is de voorwaarde voor een harmonieuze relatie met je tweelingziel. De verbintenis bestaat niet bij de gratie van een droombeeld, het spel van aantrekken en afstoten of opposites attract. Het is een verbinding die moeilijk logisch te bevatten is, totdat die zich aandient. Zo kan het leeftijdsverschil groot zijn of de partner van het andere geslacht zijn dan waar je voorheen voorkeur voor dacht te hebben. Ook kan één van de partners een gezin en kinderen hebben, waardoor een verbinding onmogelijk is of lijkt. Tweelingzielen komen vaak plotseling op elkaars pad en het duurt een tijd voordat de vonk overspringt. Opvallend is: ze blijven elkaar tegenkomen; kunnen niet om elkaar heen.

Je ontvangt signalen van het universum.

Als aankondiging op een tweelingziel-relatie laat het universum van zich horen. Je hebt diepe dromen over je levenspartner in spe, komt deze persoon op allerlei plekken tegen en hoort of ziet zijn of haar naam op allerlei plekken. Vrienden doen voorspellende uitspraken over jouw liefdesleven, je ziet dubbele getallen als je op de klok kijkt en voelt dat er iets bijzonders gaat gebeuren. Deze signalen geven aan: je wordt begeleid, spring maar. De hereniging met een tweelingziel kan met weerstand gepaard gaan. Deze persoon voelt enerzijds als veilig, maar je weet ook dat je niks meer kunt verbergen als je in deze relatie stapt.

Jullie ontmoeting is geen toeval (en voelt dus ook niet zo).

Tweelingzielen die nog niet klaar zijn voor een langere relatie met elkaar merken dat snel. De blik in de spiegel is te intens. Met een bombastische ruzie klapt de relatie en de twee zien elkaar nooit meer (in dit leven). Niet erg, want vaak is zo’n ontmoeting een turning point in de levens van beide mensen. Je ontmoet je tweelingziel nooit zomaar. Zijn de twee er wel klaar voor? Dan verloopt de ontmoeting en het begin van de relatie harmonieus en rustig. De twee zielen zijn onderdeel van dezelfde energie en die wordt samengevoegd. Symptomen hiervan zijn: slecht slapen, grieperig zijn, onstuimige energie of juist een gebrek eraan.

De ander houdt jou een grote spiegel voor.

Deze twee mensen kennen zichzelf én elkaar door en door. Ze kunnen zichzelf goed aan en zodoende ook de (spiegel van de) ander. Het doel van een tweelingziel-relatie? Twee sterke zielen bundelen hun krachten en gaan samen bergen verzetten. Ze confronteren elkaar met patronen en belemmerende verbindingen met het verleden, waardoor er pittige conflicten kunnen ontstaan die ze allebei met open vizier aangaan. Hoewel dat niet altijd fijn voelt, voelt het wel altijd veilig. Beiden zijn vol vertrouwen door een dieper weten dat hun relatie goed getimed is.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over liefde?

Dit moet je weten als je geliefde hooggevoelig is.

Volgend artikel
Ben jij een oude ziel? Dan herken je je hierin
Ben jij een oude ziel? Dan herken je je hierin