Terug naar overzicht

In relatie met je tweelingziel: wat zijn de kenmerken en hoe ga je ermee om?

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
In relatie met je tweelingziel: wat zijn de kenmerken en hoe ga je ermee om?

De tweelingziel; iemand die je te pas en te onpas spiegels voorhoudt waarin je jezelf haarscherp ziet. Die je veel langer kent dan je je bewust herinnert. Een ziel waar je al vele levens mee verbonden bent en waarmee je dezelfde energiefrequentie deelt.

Een immens diepe verbintenis dus die meant to be is voor heel kort of (een leven) lang. Waarom onderscheid maken in relaties? Omdat een tweelingziel-relatie vaak zo anders is dan andere relaties die je aangaat dat het goed is om je bewust te zijn van de verschillen.

Wat houdt een tweelingziel-relatie precies in en hoe ga je ermee om? In het boek Tweelingzielen leggen Patricia Joudry en Maurie Pressman alles uit over deze wonderlijke liefdesverbinding. Ontdek hieronder in hoofdlijnen de tweelingziel-relatie.

Niet om elkaar heen kunnen

Liefde voor jezelf boven de behoefte aan een partner stellen. Dat is de voorwaarde voor een harmonieuze relatie met je tweelingziel. De verbintenis bestaat niet bij de gratie van een droombeeld, het spel van aantrekken en afstoten of opposites attract. Het is een verbinding die moeilijk logisch te bevatten is, totdat die zich aandient. Zo kan het leeftijdsverschil groot zijn of de partner van het andere geslacht zijn dan waar je voorheen voorkeur voor dacht te hebben. Ook kan één van de partners een gezin en kinderen hebben, waardoor een verbinding onmogelijk is of lijkt. Tweelingzielen komen vaak plotseling op elkaars pad en het duurt een tijd voordat de vonk overspringt. Opvallend is: ze blijven elkaar tegenkomen; kunnen niet om elkaar heen.

Signalen van het universum

Als aankondiging op een tweelingziel-relatie laat het universum van zich horen. Je hebt diepe dromen over je levenspartner in spe, komt deze persoon op allerlei plekken tegen en hoort of ziet zijn of haar naam op allerlei plekken. Vrienden doen voorspellende uitspraken over jouw liefdesleven, je ziet dubbele getallen als je op de klok kijkt en voelt dat er iets bijzonders gaat gebeuren. Deze signalen geven aan: je wordt begeleid, spring maar. De hereniging met een tweelingziel kan met weerstand gepaard gaan. Deze persoon voelt enerzijds als veilig, maar je weet ook dat je niks meer kunt verbergen als je in deze relatie stapt.


Harmonieuze ontmoeting

Tweelingzielen die nog niet klaar zijn voor een langere relatie met elkaar merken dat snel. De blik in de spiegel is te intens. Met een bombastische ruzie klapt de relatie en de twee zien elkaar nooit meer (in dit leven). Niet erg, want vaak is zo’n ontmoeting een turning point in de levens van beide mensen. Je ontmoet je tweelingziel nooit zomaar. Zijn de twee er wel klaar voor? Dan verloopt de ontmoeting en het begin van de relatie harmonieus en rustig. De twee zielen zijn onderdeel van dezelfde energie en die wordt samengevoegd. Symptomen hiervan zijn: slecht slapen, grieperig zijn, onstuimige energie of juist een gebrek eraan.

Grote spiegel

Deze twee mensen kennen zichzelf én elkaar door en door. Ze kunnen zichzelf goed aan en zodoende ook de (spiegel van de) ander. Het doel van een tweelingziel-relatie? Twee sterke zielen bundelen hun krachten en gaan samen bergen verzetten. Ze confronteren elkaar met patronen en belemmerende verbindingen met het verleden, waardoor er pittige conflicten kunnen ontstaan die ze allebei met open vizier aangaan. Niet plezant, wel veilig. Beiden zijn vol vertrouwen door een dieper weten dat hun relatie goed getimed is.

Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen