Terug naar overzicht

8 tips voor een geweldige zomerse date – ook leuk met je vaste verkering

Categorie
Tekst
Dorien Vrieling
8 tips voor een geweldige zomerse date – ook leuk met je vaste verkering

Het is zomer en heerlijk weer, en dat schept mogelijkheden als je aan het daten bent. Gewoon wat eten of een drankje kan altijd, maar met deze tips maak je er echt iets bijzonders van. 

Huur een boot

Varen brengt je meteen in vakantiestemming, en het kan nog reuze romantisch zijn ook. Smeer je wel goed in, en brandt de zon echt te fel, wacht dan tot de avond. Ook leuk: een waterfiets – net even wat actiever, en lekker kneuterig.

Ga picknicken bij zonsondergang

De zomerse date bij uitstek: picknickmand achter op de fiets en hup, de natuur in. Lekker eten, fles wijn erbij, fijn gezelschap en mooi uitzicht: kan niet misgaan.

Maak een avondwandeling

’s Avonds is het rustiger en koeler buiten: een fijn moment om een lange wandeling te maken. Bos, heide, strand, het maakt eigenlijk niet uit. Een fijne manier om te kletsen, want net iets minder geforceerd dan als je tegenover elkaar zit.

Ga nachtzwemmen

Nu kan het: op de meeste plekken is het water lekker opgewarmd. Kijk wel uit dat je niet te ver het water in gaat wanneer je geen hand voor ogen kunt zien. Is er verder niemand in de buurt, en ben je met een date waar je echt een goed gevoel bij hebt? Slinger die bikini de lucht in en ga skinnydippen.

Kijk een film op groot scherm

In veel steden worden in de zomer films vertoond in de buitenlucht. Supergezellig en minder ongedwongen dan in de bioscoop (je kunt wat makkelijker kletsen). Daarna heb je meteen gespreksstof.

Huur fietsen in een vreemde stad

Samen iets beleven is het leukst. Spreek dus eens af in een andere stad, en verken die per fiets.

Ga naar de sauna

Oké, misschien meer iets te doen om met je vaste verkering dan met je nieuwe vlam, maar wel een aanrader met warm weer: naar de sauna. Zo eentje waar een groot buitengedeelte met zwembaden bij is, waar je lekker languit kan liggen zonnen: streeplozer bruin ga je niet worden.

Leer samen surfen

Of iets anders leuks in de buitenlucht wat je nog nooit gedaan hebt, zoals salsadansen of yoga in het park. Samen iets dóen schept een band en is een goeie manier om elkaar te leren kennen. En valt je date tegen, dan heb je toch maar mooi iets nieuws geleerd.

Is ’t een blijvertje?

Wil je weten of je date een blijvertje is? 9 tekens dat je date wel eens de ware voor jou zou kunnen zijn

Door anderen gelezen