Terug naar overzicht

Dit is de persoon met wie je zou moeten trouwen…

Categorie
Fotografie
Tekst Marijn Baar
Dit is de persoon met wie je zou moeten trouwen…

Deze relatie is anders dan alle andere relaties die je ooit zult kennen. Eentje die voor altijd is, waarin je jezelf bent zoals je nú bent, niet tien kilo lichter of tienduizend euro rijker. Een relatie voor goede en slechte tijden en waarin je elkaar vergeeft voor je fouten.

Kun je raden met wie deze relatie zal zijn?

Juist: met jezelf.

Trouwen met jezelf

We willen ons verbonden voelen met een ander, en het liefst zonder ons ooit alleen te voelen. De makkelijke oplossing voor dit probleem is trouwen… Maar wat gebeurt er vaak met een relatie als je die gebruikt om jezelf van eenzaamheid en onzekerheid te redden? Die breekt, waardoor je je nog eenzamer voelt dan voor je eraan begon.

Maar als je leert dat je op jezelf kunt vertrouwen en dat je er altijd voor jezelf zult zijn, ook als je je dromen niet hebt kunnen verwezenlijken of als je in de goot bent beland. Als je leert van jezelf te houden zoals je bent op dit moment – niet de succesvolle, mooie, dunnere versie van jezelf. Maar, gewoon, hoe je bent, in het nu. Dan pas kom je waar je wil zijn.

In deze TED-talk legt Mad Men schrijfster Tracy McMillen uit welke geloften je met jezelf af zou moeten leggen om te komen waar je wil zijn:

Nooit meer iets missen van Happinez? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Door anderen gelezen