Twijfel je (soms) of je relatie uitgedoofd is?

Twijfel je (soms) of je relatie uitgedoofd is? Twijfel je (soms) of je relatie uitgedoofd is? Twijfel je (soms) of je relatie uitgedoofd is?

Weinig dingen houden ons zo bezig als de liefde. Wat te doen wanneer je twijfelt aan je relatie? Schrijfster Geertje Couwenbergh geeft raad.

Dit is wat ik weet over lange termijnrelaties: er zijn oneindig veel manieren om te leven en lief te hebben. De enige manier waarop je die van jou ontdekt is door niet te strak vast te houden aan de plaatjes die je daarover koestert.

Dat doe je door open te staan voor je relatie zoals die daadwerkelijk ís. Dit toelaten betekent trouwens niet met alle winden meewaaien. Dat is vaak waar we bang voor zijn als we openstaan voor andere manieren. Als jij jezelf laat genieten van een avondje lepeltje-lepeltje liggen ben je misschien bang dat het hek van een seksloos bestaan van de dam is.

Maak het plaatje ondergeschikt aan realiteit

Ik denk dat het tegenovergestelde waar is. Wanneer je je opent naar andere manieren ontdek je daarin zelf waar je grens ligt. Waar je werkelijk onbevangen wordt. Misschien is dit gewoon niet de partner voor je en waren je exen dat ook niet. Dat blijft een mogelijkheid. Het kan ook zijn dat, als je eenmaal vrij bent van je eigen verwachting, een zekere onbevangenheid de ruimte krijgt.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Pas wanneer je jezelf beginner maakt van jullie samenzijn kun je jouw waarheid scheiden van de fictie van een onbevraagde overtuiging. Maak het plaatje ondergeschikt aan de realiteit – en dat is hoe je groeit.


Over auteur
Geertje Couwenbergh is schrijver, spreker en coach, waarbij ze workshops en lezingen geeft. Ze schreef verschillende boeken over persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en creativiteit, waaronder "Zin", "Life Safari" en "Gelukkig zijn moet je durven". Geertje richt zich op het inspireren van mensen om hun ware zelf te ontdekken en hun volledige potentieel te bereiken. 

Meer lezen over relaties?

Dit is het geheim van seksuele verbinding in lange relaties.

Volgend artikel
In een relatie? Mooi: dat is de perfecte kans om samen je spiritualiteit te ontwikkelen
In een relatie? Mooi: dat is de perfecte kans om samen je spiritualiteit te ontwikkelen