Bedank je vervelende exen: ze brengen je één stap dichter bij Mr(s). Right

Bedank je vervelende exen: ze brengen je één stap dichter bij Mr(s). Right Bedank je vervelende exen: ze brengen je één stap dichter bij Mr(s). Right Bedank je vervelende exen: ze brengen je één stap dichter bij Mr(s). Right

We hebben allemaal een paar vervelende exen. Van die mannen of vrouwen die je hart keihard in stukjes hebben gebroken, en daarna even in reverse nog een keer erover heen zijn gereden. Had je ze maar niet ontmoet, dan was je nu een stuk gelukkiger. Maar toch is dat niet zo. Elke ex brengt je namelijk weer een stapje dichter bij de liefde van je leven.

Kijk eens kritisch naar je ex-verleden. Zat er bijvoorbeeld iemand tussen die je een naar gevoel gaf? Iemand die je onzeker maakte, ook al deed hij of zij niet per se iets waar je je onzeker door zou moeten voelen? Die ex reageerde wel op je berichten, en die ex deed gewoon aardig tegen je. Maar toch voelde je dat er iets niet klopte. Na een paar maanden kwam waarschijnlijk de aap uit de mouw, dat hij of zij toch geen serieuze relatie wilde, maar niet zo goed wist hoe ze het moesten aankaarten. Wat je daarvan kunt leren? Dat je onderbuikgevoel altijd klopt, en dat je beter naar jezelf moet luisteren. Én dat je de confrontatie aan moet gaan als je je ergens niet goed bij voelt. Je kop in het zand steken lost namelijk niets op. Dus, de les die je voor de volgende relatie meeneemt is: luister naar je onderbuikgevoel, en spreek uit wat je dwarszit. Zoiets waait namelijk niet vanzelf over.

Heftige relatie

Of wat als je een hele heftige relatie net achter de rug hebt. Je ging met je ex vaak door het geluid, dronk te veel, rookte te veel, sliep te weinig en zorgde simpelweg niet zo goed voor jezelf. Misschien was het toen spannend en één groot avontuur. Maar nu de rust is wedergekeerd kijk je er anders op terug. Je was jezelf even kwijt, en eigenlijk wil je gewoon een stabiele relatie. Je had die heftige relatie met je ex nodig om dit te beseffen. Nu kun je gerichter op zoek, en laat je je niet te lang in weer zo’n turbulente relatie meeslepen.


Bedankt, vervelende exen

Het kan ook zo zijn dat je een hele vredige relatie achter de rug hebt. Het sukkelde prima voort, je had iemand om leuke dingen mee te doen en eigenlijk had je nooit ruzie. Toch liep het stuk. Je miste de spanning, het avontuur. Nu weet je dat je volgende lief een wild randje moet hebben, anders raak je er te snel op uitgekeken. Weer wat geleerd.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Probeer op deze manier naar elke ex te kijken. Want als je met een liefdevolle en vredige blik naar het verleden kan kijken, kun je ook het verdriet loslaten en ruimte maken voor iemand die wél helemaal bij je past. Daarom, bedankt vervelende exen, we hebben toch iets aan jullie gehad.

Over auteur

Meer lezen over liefde?

In je tweelingziel vind je je ware spirituele partner.

Volgend artikel
4 tekenen dat het ware liefde is (en niet enkel lust)
4 tekenen dat het ware liefde is (en niet enkel lust)