Terug naar overzicht

Dit is het geheim van affirmaties (met 18 krachtige voorbeelden)

Categorie
Tekst
Joanne Wienen
Dit is het geheim van affirmaties (met 18 krachtige voorbeelden)

Het woord affirmatie komt van het Latijnse woord ‘affirmare’. Dat betekent versterken of bekrachtigen. Wie maar vaak genoeg positieve affirmaties herhaalt , zal de hersenen trainen om positieve gedachten te versterken.

Een affirmatie is eigenlijk gewoon een gedachte. Hoe vaker we een bepaalde gedachten hebben, hoe meer we daarin gaan geloven (en hoe meer het zich in ons leven zal manifesteren). Eigenlijk gebruikt iedereen al van jongs af aan affirmatie, helaas zijn dat negen van de tien keer alleen geen positieve affirmaties. We vertellen onszelf dat we iets niet kunnen, dat we iets niet waard zijn of dat we dingen niet goed doen. Zonde, want de kracht van affirmaties is vaak dat het zich bij herhaling in ons leven gaan manifesteren. Vertel jezelf vaak genoeg dat je iets niet kunt en op een dag zal dat waarheid worden.

Hersenspoel jezelf (op een positieve manier)

Daarom is het juist zo belangrijk dat we positieve affirmaties in ons leven binnenlaten. Onze hersenen zijn namelijk zo geprogrammeerd dat ze geloven wat we vaak zien of horen. Een echt werkzame affirmatie beïnvloedt het onderbewustzijn en herprogrammeert eigenlijk de hersenen. Maar wat is een echt werkzame affirmatie precies?

Het geheim van de affirmatie

Het geheim zit ‘m erin dat je de affirmatie gebruikt om iets dat al in je aanwezig is te versterken. Drieduizend keer herhalen hoe gelukkig je je voelt terwijl je diep van binnen kapot gaat, werkt helaas niet. Herhaal niet alleen simpelweg een rijtje met woorden, maar neem de tijd om woorden te kiezen die echt bij jou passen en iets voor je betekenen. Op die manier geef je met de affirmatie ruimte aan wat er al is, in plaats van iets te forceren dat er niet is.


Formuleer een affirmatie die bij jou past

Kies het liefst een positieve gedachte in de tegenwoordige tijd. Neem even de tijd om affirmaties te formuleren die bij jou passen. Denk na over wat jouw waarden zijn en wat jij belangrijk vind in het leven. Aan de hand daarvan is het makkelijker om een affirmatie te formuleren.

Op welke momenten gebruik je de affirmatie?

Het mooie aan affirmaties is dat je ze op elk moment van de dag kunt herhalen in je hoofd. Of je nu op de wc zit, achter je bureau op kantoor of thuis op de bank zit. Omdat het in het begin nog wat onwennig zal voelen, is het slim om een vast moment van de dag te kiezen om de affirmaties te herhalen. Bijvoorbeeld vlak nadat je bent opgestaan, tijdens het tanden poetsen of juist vlak voor het slapengaan. Dit maakt het ook makkelijker om het vol te houden. Probeer dit minstens een maand te doen. Op die manier geef je jezelf de ruimte en tijd om deze nieuwe gewoonte in je leven te integreren. Ben jij klaar om de kracht van affirmaties te ervaren?

Inspiratie nodig? Dit is een kort lijstje met algemene affirmaties

 1. Ik ben krachtig
 2. Ik accepteer mijzelf zoals ik ben
 3. Ik geef mezelf de ruimte om fouten te maken
 4. Ik ben veilig
 5. Ik ben tevreden
 6. Ik ben gezond
 7. Ik heb lief
 8. Ik ben geliefd
 9. Ik leef
 10. Ik neem de tijd voor mezelf
 11. Ik ben dankbaar
 12. Ik zie mogelijkheden
 13. Ik durf
 14. Ik ben alles wat is
 15. Ik geef mijn lichaam wat het nodig heeft
 16. Ik ben waardig
 17. Ik hou van het leven
 18. Ik ben vrede

Weten hoe je je droomleven kunt realiseren?

Wil je praktische tips en tools waarmee je je mooiste leven kunt creëren, schrijf je dan in voor de nieuwe Happinez-training Manifesteren. Deze training helpt je met geleide meditaties, video’s en schrijfopdrachten voor meer innerlijke rust en balans.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen