Ontdek de kracht van ademen met 2 oefeningen van Mr. Breath

Ontdek de kracht van ademen met 2 oefeningen van Mr. Breath Ontdek de kracht van ademen met 2 oefeningen van Mr. Breath Ontdek de kracht van ademen met 2 oefeningen van Mr. Breath

Rob de Koning, ook wel bekend als Mr. Breath, schreef een boek over de kracht van ademen. Het laatste hoofdstuk van het boek bevat een toolbox met ademoefeningen, die je op elk moment in het dagelijks leven kunnen helpen.

Vijf oefeningen zijn downregulating (oefeningen om rustig te worden). Vier zijn upregulating (oefeningen om jezelf te activeren). Van beide een voorbeeld.

1. Direct kalmeren

Wanneer: in de avond

Houding: ontspannen

Doel: directe ontspanning van lichaam en geest

Tijd: op gevoel

Tip: adem uit met een glimlach

De oefening

1: Adem 3 tellen in door je neus.

2: Adem 6 tellen ontspannen uit door je mond.

3: Wacht even en adem op gevoel weer in.

2.  Verbonden ademen (zonder pauzes ademen)

Wanneer: in de ochtend/overdag

Houding: liggend

Doel: meer ruimte voelen in je lichaam

Tijd: 3 minuten ademen, 3 minuten ontspannen

Tip: langzamer ademen is remmen, start rustig

Opmerking: schrik niet van de fysieke reacties die je de eerste keren zult voelen. Jij hebt de controle; als je rustiger ademt, kalmeert je systeem ook weer.

De oefening

1: Ga ontspannen liggen. Start de inademing in je (zachte) onderbuik.

2: Adem lang en vol in.

3: Adem kort en ontspannen uit.

4: Adem met een open mond, waarbij je kaak ontspannen is. Verbonden ademen betekent ademen in een cirkel, zonder pauzes. Na het uitademen adem je dus direct weer in. Start met 3 minuten verbonden ademen en ontspan vervolgens 5 minuten. Bouw op tot maximaal 7 minuten verbonden ademen. Gebruik een timer!

Meer Happinez?

Over auteur
Nadat Marja den Boer was vastgelopen als ambtenaar en consultant, besloot ze per fiets een wereldreis te maken. Op die reis bedacht ze dat ze mensen wilde interviewen die vol bevlogenheid in het leven staan. Ze schreef 'Durven doen wat je raakt’, een boek dat volop in de media kwam, daarop volgde in 2015 het boek ‘Veerkracht’. Naast schrijver is Marja trainer en coach die mensen en organisaties helpt in roerige tijden een eigen spoor te vinden. Voor HappinezTV neemt zij de interviews voor haar rekening. 
Volgend artikel
Transformeren op energetisch niveau: laat je inspireren door deze Tibetaanse traditie
Transformeren op energetisch niveau: laat je inspireren door deze Tibetaanse traditie