Mini-meditatie: in 4 minuten terug naar de basis

Mini-meditatie: in 4 minuten terug naar de basis Mini-meditatie: in 4 minuten terug naar de basis Mini-meditatie: in 4 minuten terug naar de basis

Keer in 4 minuten terug naar je basis en opgeladen weer je omgeving in; deze meditatie is zó kort dat hij bij uitstek ook geschikt is voor drukke ouders.

Dit weekend werd mij gevraagd of ik niet een hele korte meditatie kon opnemen voor noodgevallen. Zodat je hem bij wijze van spreken zelfs op de wc kunt doen, tussen alle bedrijven door. Als een soort pitstop. Direct geïnspireerd nam ik hem op. Ontstaan ten tijde van corona, maar deze meditatie is zeker niet voorbehouden aan noodgevallen of alleen voor ouders.

Deze meditatie helpt je aanwezig te zijn in het hier en nu, om meer rust en ruimte te ervaren in welke situatie je je dan ook bevindt, en meer compassie te voelen voor jezelf en je omgeving. Met de kracht van je hart verander je:

  • onrust in rust
  • chaos in harmonie
  • verzet in flow
  • oordeel in liefde

Beluister hier de meditatie. 

  • Meer van Ernestine? Bezoek haar website.

Meer Happinez?

Over auteur
Ernestine Numan deelt inspiratie en tools om lichter te leven, o.a. in meditaties en retreats. Soms speciaal voor drukke moeders. Voor Happinez schreef ze een paar persoonlijke en herkenbare columns, en geeft ze oefeningen.
Volgend artikel
Zo verminder je je nieuwsconsumptie maar blijf je wél op de hoogte
Zo verminder je je nieuwsconsumptie maar blijf je wél op de hoogte