De levensvisies van de Indianen

De levensvisies van de Indianen De levensvisies van de Indianen De levensvisies van de Indianen

Georgia Grezel raakte geïnspireerd door de Indiaanse cultuur en dan vooral door de verbondenheid met alles wat leeft. Ze reisde af naar de VS om een ceremonie bij te wonen en met Amerikaanse indianen te praten. Zij deelden hun inspirerende levensvisies met haar.

1 Heb respect voor alles wat leeft

We zijn er slechts een onderdeel van; een schakel in het grotere geheel. Mensen zijn gelijkwaardig aan alle andere levende wezens en daarom moeten we in balans leven met de natuur en het milieu.

2 Neem alleen wat je nodig hebt

Daarbij kun je denken aan wat je eet, maar bijvoorbeeld ook aan wat je draagt, hoeveel je wilt verdienen en hoe vaak je op vakantie gaat. De invulling van ‘neem alleen wat je nodig hebt’ kan voor iedereen verschillend zijn. De een besluit geen vlees te eten, de ander besluit dankbaar te zijn voor elk hapje vlees dat hij neemt.

3 Houd bij alles wat je doet rekening met de volgende zeven generaties

Welk effect hebben jouw keuzes op het gebied van consumptie, milieubelasting, reizen, wonen en omgang met je medemens op de rest van de planeet, nu, en in de komende eeuwen?

Wil je meer Indiaanse levensvisies lezen?

In het nieuwste Happinez nummer ‘Trouw aan jezelf’ lees je verder over dit onderwerp. Bestel ‘m nu zonder verzendkosten in onze webshop.

Meer Happinez?

Volgend artikel
Zo word je een earthkeeper
Zo word je een earthkeeper