In deze stadstuinen vind je een oase van rust

In deze stadstuinen vind je een oase van rust In deze stadstuinen vind je een oase van rust In deze stadstuinen vind je een oase van rust

Ben je op zoek naar een plek in de stad waar je even tot rust kunt komen? In deze drie stadstuinen kun je de drukte van de dag ontvluchten.

De Prinsentuin in Groningen

Voor een oase van rust in de stad Groningen moet je in de Prinsentuin zijn. Deze tuin bevindt zich middenin het centrum, stamt uit het jaar 1626 en is helemaal ommuurd, waardoor het op een hofje lijkt. Maar achter deze muren liggen prachtige tuinen verscholen: een rozentuin, een kruidentuin en een deel met berceaus. Haal een kopje thee bij de theeschenkerij, ga op een van de vele bankjes zitten en geniet van de rust. Je waant je er echt even in een andere wereld.

De Meditatietuin in Amsterdam

In het hart van het Amstelpark in Amsterdam vind je een ware stadsoase waar je toegang vindt tot het ritme van de natuur: De Meditatietuin. Wekelijks kun je hier aanschuiven bij kleinschalige muzikale en seizoensgebonden activiteiten. Er worden stadsretraites en inspirerende workshops georganiseerd, en ook kun je er terecht voor persoonlijke begeleiding. Je verdiept je er in meditatie, luistert naar je innerlijke wijsheid en geeft geluid aan je authentieke stem. Het is een plek waar in harmonie geleefd wordt met de aarde en waar je thuiskomt in je eigen hart.

De historische tuin Schoonoord in Rotterdam

Gelegen aan de rand van het Euromastpark in Rotterdam vind je de historische tuin Schoonoord. Deze tuin is ontworpen in een Engelse landschapsstijl. Schoonoord staat bekend als de stille oase van de stad en is bij uitstek geschikt voor groenliefhebbers, met haar verschillende flora en fauna. Lees bijvoorbeeld een boekje onder een boom aan de vijver midden in de tuin of ga op een bankje zitten en geniet in alle rust van de groene omgeving. Heerlijk!

Meer Happinez?

Volgend artikel
Dit kan een orchidee voor jouw geluk betekenen
Dit kan een orchidee voor jouw geluk betekenen