Achtervolgd worden in een droom: dít betekent het

Achtervolgd worden in een droom: dít betekent het Achtervolgd worden in een droom: dít betekent het Achtervolgd worden in een droom: dít betekent het

Heb je een droom die je nooit meer vergeet? Een terugkerende droom misschien? Een droom die je bang maakte of juist heel gelukkig? Meer weten over de betekenis van je dromen? Leer dan de twaalf thema’s kennen waaronder alle dromen geschaard kunnen worden.

Bas Klinkhamer beschrijft deze thema’s in het boek ‘Dromen & nachtmerries’. Dit artikel is het laatste deel in een reeks van vier. In deel 1 maak je kennis met thema’s de weg kwijt zijn, vliegen en de dood; in deel 2 met vallen, naakt zijn en zwangerschap en geboorte, in deel 3 met gevangen zitten, seks en examen. Ontdek de laatste drie thema’s: dieren, huizen en agressie.

Dieren

Droom je dat je wordt aangevallen door een leeuw? Vind je een aap in de kast? Dromen over dieren gaan over verborgen krachten. Krachten die je weggestopt hebt en die zich weer aan je opdringen. Of krachten die je aan het ontwikkelen bent. Als dat laatste het geval is, heeft het dier een liefdevolle rol in je droom. Er springt, bijvoorbeeld, een kat op je schoot, er hupt een konijn over je bed of er ligt een wolf op je bank. Gaat het om weggestopte krachten, dan heeft het dier een bedreigend karakter. Kijk dan goed welk dier centraal staat, wat jouw associatie ermee is en waar het dier voor staat in de dierensymboliek. Is het een wolf die zijn tanden laat zien, een luipaard dat achter je aanrent of een beer die dreigend boven je uit torent? Bedenk: wat komt dit dier me vertellen?


Huizen

Bij een huis in je droom zijn twee vragen belangrijk: ken je het huis? In welke ruimte bevind je je? Een huis in je droom gaat over hoe jij jezelf ziet. Droom je over het huis waar je als tiener woonde? Dan is die tijd op dit moment bepalend voor je gevoelens en denkbeelden. Speelt de droom zich af in de kelder, staat dat voor oergevoelens en diepe verlangens. Ben je op zolder, dan gaat het om denken en het spirituele. Gangen staan voor verbindingen tussen delen van jezelf en een slaapkamer voor intimiteit. Dromen over huizen maken emotie los, zeker als je het huis kent. Bedenk wat het huis op dit moment in je leven symboliseert.

Gratis mini-challenge Mindfulness

Wil je meer in het hier en nu zijn?
  • Ontdek in 3 dagen alles over mindfulness

  • Krijg praktische tips en handvatten

  • Ontvang de eerste mail 19 april

Agressie

Word je achternagezeten? Val je iemand aan of word je zelf aangevallen? Achtervolgd worden in een droom of dromen waarin agressie voorkomt, zijn vaak nachtmerries. Hoewel niemand op een nachtmerrie zit te wachten, zijn dit de meest waardevolle dromen. Deze droom schudt je wakker, toont je iets wat je moet weten. Loop je ergens van weg? Ben je bang voor de volgende stap? Durf je niet uit een slechte relatie te stappen? Beklemt de band met (één van) je ouders je? Durf de angst in de ogen te kijken. Dat vergt wat moed, maar het feit dat je zo’n droom onthoudt, is de eerste stap naar inzicht.

Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Dit is de kracht van heilige geometrie
Dit is de kracht van heilige geometrie