Zo gebruik je kristallen bij je verzorgingsritueel

Zo gebruik je kristallen bij je verzorgingsritueel Zo gebruik je kristallen bij je verzorgingsritueel Zo gebruik je kristallen bij je verzorgingsritueel

Nu de lente is aangebroken en het leven zich meer buiten gaat afspelen, is het belangrijk om liefde te geven aan je lijf. Met de positieve energie en helende kracht van kristallen geef je je lichaam een liefdevolle boost. Zo zet je kristallen in bij je verzorgingsritueel.

Bergkristal

Om je lijf in alle rust liefde te geven is het fijn om je terug te trekken in een eigen domein. Een ruimte waar je de deur achter je dicht kunt trekken om in het hier en nu te zijn. Bergkristal zou volgens de kristallenleer een rustgevend effect hebben op de ruimte waarin de steen zich bevindt en zou de andere edelstenen in zijn buurt versterken. Daarnaast zou bergkristal beschermen tegen de ongunstige energie van elektrische apparaten zodat je ongestoord tot stilte komt. De positieve energie die bergkristal uit zou stralen wordt ook gebruikt om lichamelijke klachten op te heffen.

Rozenkwarts

Rozenkwarts zou volgens kristalexperts zorgen voor onvoorwaardelijke liefde, zachtheid en geborgenheid. Daardoor zou rozenkwarts de gave hebben om je relaties te versterken, ook de relatie die je hebt met jezelf. Vul een voetenbadje met (lauw)warm water op een temperatuur die voor jou aangenaam voelt en leg daar een rozenkwarts en een aantal rozenblaadjes in. Ga je met blote benen in het bad zitten; dit zou zorgen dat de voedende energie van rozenkwarts vrij door je lichaam kan stromen.

Amethist

Amethist brengt volgens de kristallenleer innerlijke rust en balans en zou ontspannend werken. Daarom kan het fijn zijn om jezelf te masseren met een amethist. Door de unieke kracht en trilling van de steen zou je lichamelijke blokkades opheffen en je lichaam in balans brengen. Leg je de steen op een plek waar je stress ervaart, dan wordt volgens kristalexperts de onrustige energie afgevoerd en die plek op je lichaam met nieuwe, kalme energie gevoed.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer


Jade

Jade heeft volgens de kristallenleer een harmoniserende en kalmerende invloed. Verzorg je je huid met jade, dan zou dat een reinigend effect hebben. Daarom is het verzorgen van je gezicht met deze steen een waardevolle toevoeging aan je verzorgingsritueel. Gebruik een gezichtsroller van jade om je huid een massage te geven of breng er je dagcrème of serum mee aan. Voor een extra verkwikkend effect kun je de gezichtsroller in de koelkast leggen.

Smaragd

Lukt het niet om tijd te maken voor zelfzorg? Met smaragd versterk je je hartchakra, volgens de kristallenleer. Dat kan helpen om je gevoel van eigenwaarde te vergroten. Eigenwaarde helpt je om te kiezen voor jezelf en de tijd te nemen om te doen waar jij je goed bij voelt. Draag een smaragd ter hoogte van je hart om dicht bij jezelf te blijven en zelfliefde te stimuleren.

Tekst: Susanne van Gendt, beeld: fotografie en styling door Pia Jane Bijkerk

Meer lezen over kristallen?

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
4 kristallen voor innerlijke rust en balans
4 kristallen voor innerlijke rust en balans