De symbolische betekenis van dieren: wat wil jouw krachtdier je vertellen?

De symbolische betekenis van dieren: wat wil jouw krachtdier je vertellen? De symbolische betekenis van dieren: wat wil jouw krachtdier je vertellen? De symbolische betekenis van dieren: wat wil jouw krachtdier je vertellen?

Veer, regenboog, rollend muntje, schelp, mooi gevormde wolk. Als je wilt en goed kijkt, zie je overal symbolen. Een verademing als je wat vertrouwen en steun kunt gebruiken.

Ook dieren hebben een symbolische betekenis. Een duif voor je raam, een lieveheersbeestje op je fiets, een vlinder op je mouw, een zwarte kat in de tuin. Wat vertellen deze dieren je?

Duif

Duiven te over in Nederland. Zijn dat allemaal symbolen? Nee. Maar een duif die door je raam naar binnen kijkt als je aan het koken bent, of een duif die altijd op het dak van het huis van de overburen gaat zitten; die hebben je wat te zeggen. Duiven symboliseren vrede en liefde. Ze brengen harmonie op het moment dat je die kunt gebruiken. Ook staat de duif bekend als spiritueel dier dat het contact tussen twee werelden representeert. Je wordt beschermd. Dat vertelt de duif je als hij verschijnt.

Hagedis

Ben jij de enige die een hagedis ziet wegglippen? Dan ben je jezelf aan het terugvinden. Je durft oude angsten onder ogen te zien en kunt je beter dan ooit verplaatsen in anderen. Dromen zijn nu essentieel voor je, je pikt er belangrijke informatie uit op.

Kat

Onafhankelijkheid en op ontdekkingstocht gaan; daar staat de kat voor. Heb je zelf katten, dan zijn die begrippen je vast niet vreemd. Dringt de buurtkat steeds jouw huis binnen of vlijen de katten van je vriendin zich dicht tegen je aan als je binnenkomt, dan straal je nieuwsgierigheid en een autonome houding uit.

Lieveheersbeestje

De gelukbrenger die iedereen kent, is het lieveheersbeestje. Maar waar heeft dat geluk betrekking op? Het lieveheersbeestje staat voor de cyclus van het leven – (weder)geboorte, leven, dood – en voor het reizen door verschillende dimensies, levens of dromen. Het lieveheersbeestje laat je weten dat je in de komende tijd tot diepe inzichten zult komen.


Kraai

Een kraai op de reling van je balkon, daar zit je niet op te wachten. Kraaien op begraafplaatsen of bij oude huizen jagen ons ook de stuipen op het lijf. Wat doen die beesten daar? Kraaien brengen, volgens de symboliek, zielen van het donker naar het licht. Een dode kraai op de tuintafel of een levende in de buurt van iemand die ernstig ziek is, kan dus een duidelijk boodschap zijn.

Vlinder

De vlinder staat voor transformatie. Een vlinder die in je gezichtsveld vliegt, geeft aan dat jij in een intensief ontwikkelingsproces zit of dat dat proces eraan komt. De vlinder is een positief symbool dat jou op zielsniveau een boodschap brengt.

Paard

Een paard komt doorgaans niet plotseling op je pad. Maar stel: je bent aan het wandelen in een voor jou onbekend gebied en je komt langs een veld met drie paarden die direct je kant op hobbelen. Dan laten deze beesten je zien dat je in de kracht van je leven staat, dat je vitaliteit uitstraalt en klaar bent voor actie.

Meer weten?

Meer lezen over krachtdieren?

Deze 5 krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid.

Volgend artikel
Echte liefde vinden? In je tweelingziel vind je je ware spirituele partner
Echte liefde vinden? In je tweelingziel vind je je ware spirituele partner