Feng shui in de badkamer

Feng shui in de badkamer Feng shui in de badkamer Feng shui in de badkamer

Wonen in een huis waarin levensenergie zich vrij kan bewegen; met de oude Chinese filosofie feng shui is dat voor iedereen haalbaar. Je kunt klein beginnen in een ruimte in huis waar je dagelijks komt om jezelf op te frissen. Feng shui je badkamer!

Inzicht

Wat je ziet, is waarschijnlijk alles wat nodig is om jezelf schoon en mooi te maken. Gelukkig past er nog net een plant in de vensterbank. Het daglicht is prettig, het kunstlicht wat fel. De laden in het toiletmeubel zijn goedgevuld, maar vaak vallen er drie flesjes om voordat je hebt wat je zoekt.

Analyse

Nina Elshof: “In de badkamer zien we onszelf in naaktheid en kwetsbaarheid. Rust, zelfacceptatie en harmonie zijn belangrijk. Licht geeft energie, vooral daglicht. Bloemen of planten mogen het daglicht belemmeren. Als dingen omvallen of kwijtraken, zijn er te veel spullen. De badkamer leger maken, geeft een bevrijdend gevoel van ruimte, ook van binnen.”

Doen

Een tl-lamp vervangen, verzacht je zelfbeeld. Je ziet jezelf letterlijk in een vriendelijker licht. Alles wat herinnert aan onvolmaaktheid en bijbehorende karweitjes, leidt af van rust en zelfacceptatie. Daarom mogen nagelschaar, deodorant en haarverf in een la. Probeer elke dag iets overbodigs weg te doen, al is het maar één oude lipstick. Planten kunnen ook op een plankje aan de wand.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

Dit artikel is een fragment uit Happinez 3-2019. Meer lezen? Je bestelt het nummer in onze shop.

Meer lezen?

Tekst: Astrid Maria Boshuisen

Volgend artikel
Feng shui in de keuken
Feng shui in de keuken