Feng shui in de keuken

Feng shui in de keuken Feng shui in de keuken Feng shui in de keuken

Levensenergie laten stromen door je huis voor een fijne atmosfeer. De Chinese leer feng shui helpt daarbij. Pas het bijvoorbeeld toe in de keuken, een plek in huis waar je dagelijks meerdere keren bent. 

Inzicht

Wat zie, hoor, ruik en voel je in de keuken? Misschien is het ochtend, maar staat er afwas van gisteren. Nemen uitgeprinte recepten de plek in waar je later groente wilt snijden. Soms brandt er tl-licht: helder, maar hard. Er is een tv of iPad en ergens in een hoekje ligt een bonte verzameling, van sleutels tot supermarktbonnen.

Analyse

In de keuken staat balans tussen yin en yang voorop. Er is activiteit én voeding. Nina Elshof: “In China is de keuken een heiligdom. Hier voed je het lichaam, en ook de ziel. We komen samen rond de maaltijd. Voedsel bereiden is iets wat je met aandacht doet. Vuile vaat is energie van gisteren, die nodigt niet uit om met frisse energie iets lekkers te bereiden.”

Doen

Dat wat met koken helpt, mag blijven om feng shui in de keuken toe te passen. Dus goed licht, maar wel warm. Geen geprinte recepten, maar een kookboek op een standaard. Tv of iPad hebben geen functie. Frutsels en supermarktbonnen kunnen weg. Kan er voor sleutels een mandje komen in de hal? Tijdens het koken een kaars aansteken, herinnert je eraan dat je iets speciaals doet.

Tekst: Astrid Maria Boshuisen

Meer weten?

Meer lezen over feng shui?

Hier lees je over feng shui op je bureau.

Volgend artikel
De 5 feng shui elementen: welke past bij jou?
De 5 feng shui elementen: welke past bij jou?