Feng shui in de hal

Feng shui in de hal Feng shui in de hal Feng shui in de hal

Feng shui kun je op de vierkante meter toepassen. Op je aanrecht, je bureau, je nachtkastje, maar ook in de hal. De eerste ruimte in huis waar je komt zodra je binnenstapt. Laat ook hier de levensenergie vrij stromen.

Misschien neem je niet zo vaak de voordeur, omdat ie klemt of omdat achterom makkelijker is. Maar doe eens alsof je voor het eerst de hal instapt. Wat zie je; tientallen schoenen op de vloer of meer jassen aan de kapstok dan nodig is? Een muur in een knalkleur of een verpieterde plant? Grote kans dat er rommeltjes op de trap wachten totdat iemand ze naar boven brengt.

Analyse

Nina Elshof: “Het is best vreemd dat de hal vaak een verzamelplek wordt van spullen. Dit is een belangrijke plaats. Hier laten we de buitenwereld achter, en begroet het huis ons. Een klemmende deur of overvolle gang geeft moeilijk toegang. Wat hier binnenkomt, wil welkom zijn. De voordeur regelmatig gebruiken is beter, want levensenergie stroomt via de voordeur binnen en verdeelt zich door het huis. De trap leidt omhoog, ook symbolisch. Hij staat voor hogere geestelijke sferen.”

Doen

Wat niet meteen nodig is bij vertrek mag hier weg. Genoeg opbergruimte helpt chi vrijuit door de hal stromen. De deur krijgt wat olie en de trap omhoog blijft vrij. Omdat je niet lang in de hal blijft, mogen pittige yang-wanden best in een gedekte tint zijn. Planten geven energie – maar alleen gezonde, verzorgde exemplaren.

Tekst: Astrid Maria Boshuisen

Meer weten over feng shui?

Meer lezen over feng shui?

Feng shui in de keuken.

Volgend artikel
Feng shui in de badkamer
Feng shui in de badkamer