Terug naar overzicht

Gelaatskunde: ontdek jezelf in je voorhoofd, ogen en oren

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Gelaatskunde: ontdek jezelf in je voorhoofd, ogen en oren

Een gezicht spreekt boekdelen. Niet alleen uitstraling, ook gezichtsvorm geeft prijs wie je bent. Je neus, voorhoofd, ogen, neus, oren, kin, wenkbrauwen, lippen en wangen vertellen over je karakter, gezondheid en voorspellen heden, verleden en toekomst. In China heet gelaatskunde Siang Mien en bestaat het al duizenden jaren.

De kennis over Siang Mien is vooral mondeling overgebracht. Niet dat er niks van op schrift gesteld was, maar daar heeft een machtsbeluste Chinese keizer korte metten mee gemaakt. Hij was namelijk bang dat de verspreiding van kennis over zijn gezicht hem door de mand zou laten vallen en liet zich door hofschilders afbeelden met gelaatstrekken die hem gunstiger voor de dag lieten komen. Benieuwd wat jouw gezicht over je karakter zegt? Pak er een spiegel bij en bekijk je voorhoofd, ogen en oren eens goed.

Voorhoofd: denk- en darmkracht

Bij gelaatskunde denk je vooral aan de vorm van je ogen, neus en kin, maar juist uit het voorhoofd haalt Siang Mien veel informatie. Qua karakter hangt het voorhoofd samen met ratio en denkkracht. Mensen met een hoog voorhoofd gebruiken eerst hun verstand en levelen dat wat ze bedenken daarna met hun gevoel. Mensen met een laag voorhoofd zijn minder bedachtzaam. Trial and error is hun devies, terwijl mensen met een hoog voorhoofd die instelling zelden hebben. Verder vertellen de kleur en rimpels in je voorhoofd hoe het met je stofwisseling gesteld is. Veel horizontale lijntjes op een ontspannen voorhoofd? Je hebt vermoedelijk last van je darmen en maag. Ook een rode (dikke darm) of witte (dunne darm) kleur van het voorhoofd geeft een disbalans in de darmen aan.

Ogen: spiegels van de ziel

Je kunt iemand aankijken en opmerken dat diegene er goed uitziet of straalt. Vaak doe je die observatie aan de hand van de ogen. Ogen kunnen het ene moment ontzettend helder zijn en het volgende moment dof. Ogen verklappen hoe je je van binnen voelt; zowel geestelijke als lichamelijk. Kijk maar eens naar je ogen op een vakantiefoto of tijdens je menstruatie of zwangerschap en vergelijk ze met die op een minder fortuinlijke selfie. Zie je het verschil? Verder is het interessant om de grootte van je ogen te analyseren. Grote ogen staan voor een open, extravert, enthousiast, kwetsbaar en levenslustig karakter. Kleine ogen verklappen drang naar perfectie, grenzeloze loyaliteit en doelgerichtheid.

Oren: groot maakt gelukkig

Grote, dikke, gladde oren? Wees blij! Voorspoed en geluk komen veelvuldig op je pad volgens Siang Mien (gelaatskunde). Ook zijn je nieren en spijsvertering sterk. Flaporen? Dan ben je een scherpe denker die behoefte heeft aan erkenning. Kleine oren? Je bent een hartstochtelijke, zelfkritische perfectionist. Grote oren maken dat je direct bent en verlangt naar harmonie en leidinggeven. Elfenoren? Je vindt het leuk om anderen te plagen en gaat graag diepe verbindingen aan. Zitten je oren hoog op je hoofd, dan ben je waarschijnlijk zakelijk en heb je behoefte aan zekerheid. Oren laag op je hoofd maken je een flexibel gezelligheidsdier.

Meer weten over je de kenmerken van je gezicht?

  • The secret language of your facevan Chi An Kuei

En ook…

  • Dit is wat jouw haar je vertelt over je gezondheid
  • Je innerlijke stem als gids: laat je intuïtie (luider) spreken
  • Jezelf ten diepste kennen: waarom dat zo waardevol is

Door anderen gelezen