Je innerlijke stem als gids: laat je intuïtie (luider) spreken

Je innerlijke stem als gids: laat je intuïtie (luider) spreken Je innerlijke stem als gids: laat je intuïtie (luider) spreken Je innerlijke stem als gids: laat je intuïtie (luider) spreken

Je intuïtie kan je nummer één gids zijn bij het maken van belangrijke beslissingen in je leven. Dit zesde zintuig baseert zich op een innerlijk weten en heeft toegang tot jouw diepste verlangens.

Bij de een is zijn of haar intuïtie wat beter ontwikkeld en duidelijker aanwezig dan bij de ander. Maar zelfs als jij je innerlijke stem nooit hoort spreken of op z’n minst wat vaag gefluister waarneemt: wees gerust. Je hebt ‘m echt. Met een beetje goede wil en flink oefenen laat je je intuïtie luider spreken:

1. Zet een intentie op het luisteren naar je intuïtie

Intenties zetten je wensen en verlangens extra kracht bij. Met het zetten van een intentie geef je een duidelijk signaal aan het universum over wat jij belangrijk vindt en plant je een zaadje dat vervolgens kan groeien. Een intentie vergroot de kans dat je echt aandacht geeft aan je intuïtie en er bewust mee bezig bent. 

2. Maak ruimte voor je innerlijke stem

Kun je jouw innerlijke stem niet horen, of hoor je haar wel, maar durf je er niet op te vertrouwen? Misschien komt dat omdat je de stem geen ruimte geeft. Door stilte ontstaat ruimte. Mediteren kan daarbij helpen. Is mediteren niets voor jou, zoek dan naar andere manieren om meer stilte te creëren in je leven. 

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

3. Wees je bewust van je emoties

We noemen het vaak je innerlijke stem, maar je intuïtie kan ook op hele andere manieren van zich laten ‘horen’. Door gevoelens en emoties, bijvoorbeeld. Emoties zijn eigenlijk feedback van binnenuit: je intuïtie probeert je daarmee iets te vertellen. Schud boosheid, verdriet of verwarring dus niet zonder pardon van je af. Schaam je ook niet voor je gevoelens, maar probeer te ontdekken waarom je bepaalde dingen voelt. 

4. Leer de patronen van je innerlijke stem kennen

Als je nieuwe mensen leert kennen, kost het tijd om te begrijpen hoe ze communiceren. Dat geldt ook voor je innerlijke stem. Die kun je beter leren kennen door terug te denken aan de momenten in het verleden waarop je intuïtie jou iets duidelijk wilde maken. Hoe hoorde of voelde je die stem? Als je jezelf bekend maakt met die patronen, kun je toekomstige signalen van je zesde zintuig eerder en makkelijker herkennen. 

5. Geef je verstand niet de overhand

Het voelt vaak logischer om te luisteren naar je verstand dan naar je hart. En de stem van je verstand spreekt over het algemeen ook nog eens zo luid, dat het soms haast onmogelijk is om in al die herrie überhaupt nog een flard van je intuïtie op te vangen. Maar vaak is je intuïtie de eerste stem die spreekt. Je verstand heeft namelijk wat tijd nodig om problemen of vragen te overdenken, terwijl je intuïtie het antwoord simpelweg wéét. Probeer dus beter te luisteren – en te handelen – naar het eerste antwoord of de eerste oplossing die bij je opkomt als je ergens mee worstelt. 

Beeld: fotografie door Remko Kraaijenveld, styling door Cyn Ferdinandus


Meer Happinez?

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
Manifesteren als super power: 7 lessen van Gabrielle Bernstein
Manifesteren als super power: 7 lessen van Gabrielle Bernstein