11 sleutels naar je innerlijk weten

11 sleutels naar je innerlijk weten 11 sleutels naar je innerlijk weten 11 sleutels naar je innerlijk weten

Een spontane ingeving, kippenvel, die kriebel in je buik: dat is de manier waarop je onderbewuste boodschappen doorgeeft aan je bewuste ik. Je intuïtie is je beste raadgever, dus fijn als je ’m goed kunt verstaan. En je ervoor openstellen is best makkelijk. 11 tips.

1. Maak een boswandeling en wijk af van het pad

Als je de omgeving in grote lijnen kent, vind je vanzelf je weg. Verdwaal je toch (een beetje)? Ook dat brengt je weer iets. Het gevoel niet te weten waar je naartoe moet, en uiteindelijk tóch je weg vinden, geeft vertrouwen in je intuïtie.

2. Draag een stuk lapis lazuli bij je

Dit donkerblauwe kristal opent je derde oog, het voorhoofd-chakra, waar de intuïtie huist. Het is een steen die je spirituele ontwikkeling bevordert, je helpt jezelf te zijn en je eigen weg te bewandelen.

3. Open je hartchakra

Met een open hart kun je beter voelen wat goed voor je is. Je kunt je hart openen met een yogahouding. Houdingen waarin je achteroverbuigt, verruimen de borstkas en geven het hart wat lucht. Voor de Anahatasana, het smeltende hart, begin je op handen en knieën. Houd je heupen recht boven je knieën terwijl je met je handen naar voren loopt tot je borstkas (bijna) de vloer raakt. Sluit je ogen en geef je helemaal over aan de ontspanning. Je kunt de houding aanhouden zolang het comfortabel voelt. Hij zal je hart verzachten.

4. Leer je buikgevoel herkennen

Dat woord, ‘(onder) buikgevoel’, is niet voor niets een begrip: veel van wat we onbewust weten, laat zich dáár kennen – in de vorm van een kriebel, kramp, een opgezet gevoel. Houd eens een week of twee bij, bijvoorbeeld in de avond, hoe je buik voelt én wat er in je binnenwereld leeft. Daarna ga je misschien parallellen zien: goh, als ik gespannen ben, voel ik altijd een lichte kramp.

5. Heb seks

Liefdevolle, kwetsbare, echte seks. Verbind je met de ander – of met jezelf, het is de perfecte manier om in het moment te zijn.

6. Kijk naar de wolken

Laat hierbij je fantasie de vrije loop. Zie ze langzaam voorbijtrekken, bewonder hun vormen, hoe ze haast van poeder gemaakt lijken te zijn. Waar doen ze je aan denken?


7. Lees verhalen

Verhalen kunnen een onbewust ‘weten’ bij je wakker maken. Kies een roman of verhalenbundel uit die over een thema gaat dat je bezighoudt – de liefde, bijvoorbeeld wanneer je relatie je niet helemaal lekker zit. Of ga naar een boekhandel en laat een boek jou kiezen.

8. Dans

Gebruik je lijf om emoties te doorvoelen. Beweeg zoals het in je opkomt, laat los wat ‘mooi’ is – het hoeft geen choreografie te zijn!

9. Luister naar een vogel die zingt

Soms zijn het dit soort kleine wonderen van de natuur die je wat dichter bij jezelf kunnen brengen. Gewoon omdat je je even verbonden voelt met alles wat leeft.

10. Ga naar zee

Is er een plek die je meer in contact brengt met het wonder van de planeet waarop we leven? Het uitgestrekte strand, het woeste water dat een paar uur later weer zo kalm kan zijn. Spreid je armen, geef je gedachten mee aan de golven.

11. Check bij jezelf in

Dat kan meerdere keren per dag: bij het wakker worden, tijdens je middagwandeling, voordat je gaat slapen: hoe gaat het met me? Wat voel ik? Suddert er iets, of is mijn gevoel juist kristalhelder? Hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker je kunt vaststellen wat je voelt.

Meer lezen?

In Happinez ‘Stilte’ vind je meer sleutels naar je innerlijk weten. Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in onze webshop.

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Volgend artikel
4 manieren om toegang te krijgen tot je intuïtie
4 manieren om toegang te krijgen tot je intuïtie