Voel je essentie in het bos

Voel je essentie in het bos Voel je essentie in het bos Voel je essentie in het bos

Zacht geritsel van bladeren, geluiden van bekende en onbekende vogels, de geur van hout, gras en bladeren: het bos maakt je bewust van je omgeving. Maar dat niet alleen: ook ontdek je tussen de bomen wie je ten diepste bent.

Dat de natuur energie uitstraalt, is in het bos voelbaar. De hoge bomen lijken personages die het bosleven al honderden jaren gade slaan. Het bos vraagt je om rustig te worden door het beschermend dak van takken boven je. Waar het strand je een frisse optater bezorgt, houdt het bos je een spiegel voor.

Aardende en omhullende energie

Wandelend door een dicht bos voel je sterker dan ooit wie je in essentie bent. Als je met iemand wandelt, zul je merken dat er mooie gesprekken ontstaan over zingeving. Door de aardende en omhullende energie kun je jezelf en je behoeften goed verwoorden. Daarbij laat het bos je stilstaan bij wat er nu leeft.

Ervaar de weldaad van een bosbad

Wil je eens iets anders dan een boswandeling? Neem dan eens een bosbad. Niet alleen lopen, maar je onderdompelen in het bos – op blote voeten lopen, op het mos gaan liggen. Vóelen. Japanners noemen dat fenomeen shinrin yoku, ‘bosbaden’. Je leest er alles over in het online magazine Op adem komen.

Voor jou: gratis online magazine Op adem komen

In samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo hebben we speciaal voor jou de online special Op adem komen gemaakt. Met volop inspiratie om je weer te verbinden met de natuur. Denk aan yoga op hoogte, mindful wandelen en kijken naar de wolken en sterren. Zo krijg je thuis al het buitengevoel en halen we de weldaad van de Oostenrijkse bossen en bergtoppen graag dichtbij voor je. Laat je inspireren!

Volgend artikel
12 simpele lessen uit het leven van een zenmonnik
12 simpele lessen uit het leven van een zenmonnik