Draak in hart en nieren? Ontdek je ware karakter

Draak in hart en nieren? Ontdek je ware karakter Draak in hart en nieren? Ontdek je ware karakter Draak in hart en nieren? Ontdek je ware karakter

De westerse en Chinese astrologie belichten allebei een deel van je karakter. In het boek De twaalf tekens van de Chinese astrologie combineert Erika Sauer de types en komt tot treffende karakteromschrijvingen. Lees hier die van de Draak. Ken je je Chinese sterrenbeeld niet? Bereken het hier.

Ram-Draak

Ram-Draak kent geen grenzen en obstructies. De weg is altijd vrij voor dit type om in een bloedvaart op zijn doel af te gaan. Althans, zo ervaart Ram-Draak dat, want tegenwerking of vertraging ziet hij als uitdagingen die hij met liefde bestiert. Vurig en gepassioneerd, deze mensen deinzen niet terug voor herrie en confrontatie. In de liefde zijn ze kritisch: ze laten zich graag verwennen, maar alleen in een relatie die volledig gelijkwaardig is.

Stier-Draak

De grootste talenten van Stier-Draak zijn handwerken en de liefde. Ze houden ervan dingen te maken en besteden daar veel tijd aan. Soms maken ze van deze hobby hun beroep, maar vaker kiezen ze voor een functie op het gebied van financiën. Over het algemeen zijn het verstandelijk ingestelde mensen, maar niet in de liefde. Ze weten als geen ander hoe ze harten moeten veroveren en zijn uitzonderlijk trouw en toegewijd als ze hun grote liefde hebben gevonden.

Tweelingen-Draak

Afwisseling is het thema in het leven van Tweelingen-Draak. Deze veelzijdige en intelligente mensen bekijken alles met een grote knipoog en ervaren het leven als een speeltuin waarin je zoveel mogelijk toestellen moet uitproberen. Ze kiezen zelden één richting of beroep en hebben een CV dat zijn weerga niet kent. Ook in de liefde is hun track record hoog. Tweelingen-Draak: het leven heeft zoveel te bieden, waarom kiezen?

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Kreeft-Draak

Kreeft-Draken zijn dromers. Ze denken en dromen lang voor ze stappen ondernemen, zowel in de liefde als in hun werk. Kreeft-Draak werkt hard en is zakelijk slim en intuïtief. In gedachten creëren ze een ideaalbeeld en het valt niet altijd mee om dat te realiseren. Vooral in de liefde is dat het geval. Ze zien hun droomvrouw- of man haarfijn voor zich, maar in de relatie die ze aangaan vinden ze alleen een paar facetten van dat droombeeld. Uiteindelijk zien ze in dat dat al mooi genoeg is.

Leeuw-Draak

Vurig en onafhankelijk is de Leeuw-Draak. Gebonden zijn zonder daar zelf veelvuldig inspraak te hebben, vinden ze vreselijk. Het liefst zijn ze de baas. Ze hebben altijd nieuwe plannen die ze moeiteloos realiseren. Deze krachtige persoonlijkheden nemen de liefde serieus. Ze hebben vele aanbidders, maar vaak is het snel duidelijk wie hen het meest bevalt. Ze trouwen graag en snel en geven zich volledig over aan hun partner.

Maagd-Draak

Het vuur van de Maagd-Draak uit zich in wilskracht. Deze mensen zijn verstandelijk en bekwaam en hebben grote moeite met mensen die het leven (en dan vooral het werk) niet serieus nemen. Ze kunnen hard en stellig uit de hoek komen en zijn tovenaars met geld. Voor de liefde moeten ze hun krachtige verstand opzij zetten en dat kunnen ze. Ze gaan recht op hun doel af bij de partner die ze aanspreekt en hebben dan vaak meteen de juiste.


Weegschaal-Draak

Intelligent en geliefd zijn Weegschaal-Draken. Ze hebben een schare aan bewonderaars die de fijngevoelige en onzekere aard van deze mensen vaak niet zien. Ze willen opvallen, creëren, stralen en doen dat ook, maar weten het zelf zelden op waarde te schatten. Weegschaal-Draak heeft zijn doelen over het algemeen (te) hoog gesteld, maar in de liefde geven ze zich gemakkelijk over aan een aanbidder.

Schorpioen-Draak

Schorpioen-Draken zijn extreem eerlijk. Het zijn temperamentvolle mensen die hun doel nooit uit het oog verliezen. Volhouders met een bozige ondertoon zijn deze mensen. Ze kunnen zich ontzettend opwinden over onrecht en oneerlijkheid. In de liefde zoeken ze lang en zijn ze kritisch, want ze weten wat ze willen: een partner om een veilige thuisbasis mee te stichten. Bij voorkeur één die niet terugdeinst voor vulkaankracht.

Boogschutter-Draak

Optimisten van de zuiverste soort zijn Boogschutter-Draken. Ze hebben de gunfactor door hun vrolijke en doortastende levensinstelling. Ze bereiken veel in hun werk en schromen niet om leidinggevende posities aan te nemen. Hun vrijheid is van levensbelang, maar ze gaan vaste verbindingen in de liefde niet uit de weg. Een maatje dat lekker met ze kan kletsen en de beweeglijke Boogschutter-Draak zijn vrijheid gunt, past perfect.

Steenbok-Draak

Zekerheid is voor Steenbok-Draken van levensbelang, zonder functioneren ze niet. In de liefde regelen ze graag snel een trouwe, prettige partner voor zichzelf. Loopt dat niet zoals gepland, vindt de uiterst gevoelige Steenbok-Draak dat lastig te verkroppen. Deze mensen houden van werken en bewandelen daarin een stijgende lijn naar de top. Risico’s nemen is niks voor Steenbok-Draak, alles gaat weloverwogen en doordacht.

Waterman-Draak

Waterman-Draak heeft een buitengewoon scherp intellect. Deze mensen kun je om een boodschap sturen. In hun werk blinken ze uit. Dat zorgt wel eens voor jaloerse reacties, maar dat zal Waterman-Draak een zorg zijn. Deze vrije vogel reist het liefst de hele wereld over. Soms blijven deze mensen hangen in een land dat ze meer aanspreekt dan dat waar ze vandaan komen. In de liefde houden ze van feestjes en gezelligheid binnen de relatie en erbuiten.

Vissen-Draak

Voor het geluk geboren; dat zijn Vissen-Draken. Ze bruisen van de dromen en ideeën en zetten die moeiteloos om in daden. Deze mensen hebben vaak een artistiek beroep waar ze goed geld mee verdienen. Ook in de liefde gaat het ze moeiteloos af. Ze zijn liefdevol, hoffelijk, ambitieus en optimistisch en genieten met volle teugen van de partner die ze het meest bevalt. En dat is wederzijds. Vaak is de partner iemand die vrolijk en niet al te gecompliceerd in het leven staat.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Maak kennis met de Vedische astrologie.

Volgend artikel
Welk seizoenstype ben jij?
Welk seizoenstype ben jij?