Dit is de spirituele betekenis van de zonnewende (de langste dag van het jaar)

Dit is de spirituele betekenis van de zonnewende (de langste dag van het jaar) Dit is de spirituele betekenis van de zonnewende (de langste dag van het jaar) Dit is de spirituele betekenis van de zonnewende (de langste dag van het jaar)

Vandaag, op woensdag 21 juni, staat de zon loodrecht boven de Kreeftskeerkring en dat betekent: zomer! Dit is de langste dag van het jaar en wordt ook wel de zomerzonnewende genoemd. Op deze dag worden we overspoeld met méér uren daglicht dan op de andere dagen van het jaar. Een prachtig begin van de zomer, waar tevens een prachtige, spirituele betekenis aan hangt. 

De langste dag van het jaar: de zomerzonnewende

De zomerzonnewende verzorgt een belangrijk keerpunt. Vanaf de langste dag van het jaar neemt de zon immers langzaam weer af in zonuren. Dat heeft ook effect op ons. We voelen meer de behoefte om naar binnen te keren, om te voelen waarvan we nu écht gelukkig worden. Dit hebben we te danken aan het sterrenbeeld Kreeft. Zodra de zon dit teken binnenkomt wordt de zomer-energie ontketent. Maar dat niet alleen, want ook vrouwelijke energie, emoties en behoefte aan geborgenheid gaan een grotere rol spelen.

De summer-solstice (zon in Kreeft) is te vergelijken met het eerste kwartier van de maan, een uitgelezen moment om de plannen die je tijdens de lente-equinox hebt bedacht te onderzoeken en te ontwikkelen. Zijn je ideeën levensvatbaar? De komende dagen werkt de wet van aantrekkingskracht sterker dan ooit. Grijp de kansen die het universum naar je toestuurt en je zult beloond worden met mooie resultaten. Stop wel alleen energie in de plannen die je voeden. Kreeft is een kardinaal teken en versterkt je drang om dingen te doen en actie te ondernemen. Maar omdat dit teken ook in verbinding staat met de maan en emoties, heeft dit alleen uitwerking op acties waar je met hart en ziel achter staat.

Meer over het astrologische Kreeft-seizoen en wat het voor jou betekent, lees je hier.

Daag je geest uit met het Happinez Puzzelboek

  • 160 pagina’s met spirituele quizzen, zen-makende beeldpuzzels en inspirerende inzichten

  • In samenwerking met Denksport, dé expert op puzzelgebied

Zonnewende-ritueel

Verwelkom de zonnewende en de start van de zomer met een ritueel om het licht te omarmen en je dankbaarheid hiervoor uit te spreken. Hoe je dat doet? Door de zon een liefdesbrief te schrijven. Dat mag zo lang of kort als je zelf wilt. Het gaat erom dat je opschrijft wat je kwijt wil, niets meer en niets minder.

  • Pak pen en papier.
  • Schrijf een thank you-note voor het licht en voor het leven dat de zon mogelijk maakt. Denk aan planten, dieren, maar ook een dankjewel voor alle vitamine D en de lichtpuntjes die je verrasten toen je even in een dipje zat.
  • Geschreven? Vouw ‘m nu dubbel en stuur je bedankbriefje naar het universum door het papiertje te verbranden in een (vuurvast) kommetje.

Je dankbaarheid voor de zon zal zich gaan manifesteren in positieve vibes. Tevens sta je met dit ritueel automatisch even stil bij al het moois wat de zon en de zomer teweegbrengen.

Volgend artikel
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent
Kreeft-seizoen: dit is wat het voor jou betekent