Terug naar overzicht

De langste dag van het jaar: dit is je zonnewende-horoscoop

Categorie
De langste dag van het jaar: dit is je zonnewende-horoscoop

Vandaag om 12:05 is het midzomer, ook wel de zonnewende genoemd. Nu de zon haar intrede doet in het vrouwelijke teken Kreeft, wordt de zomer-energie ontketent, en dat heeft invloed op je emoties en daadkracht.

Zet je plannen om in actie

De summer-solstice (zon in Kreeft) is te vergelijken met het eerste kwartier van de maan, een uitgelezen moment om de plannen die je tijdens de lente-equinox hebt bedacht te onderzoeken en te ontwikkelen. Zijn je ideeën levensvatbaar of niet? De komende dagen werkt de wet van aantrekkingskracht sterker dan ooit. Grijp de kansen die het universum naar je toestuurt en je zult beloond worden met mooie resultaten.

Stop wel alleen energie in de plannen die je voeden. Kreeft is een kardinaal sterrenbeeld en versterkt je drang om dingen te doen en actie te ondernemen. Maar omdat dit teken ook in verbinding staat met de maan en emoties, heeft dit alleen uitwerking op acties waar je met hart en ziel achter staat.

Je libido krijgt een boost

Tijdens de zonnewende hangt de seksuele energie in de lucht. Je kunt dit zelf ervaren, maar ook in je partner herkennen: jullie lust zal voor 24 uur even naar ongekende hoogtes stijgen. Dus: is de sleur in jullie slaapkamer geslopen, of hebben jullie een kinderwens? Dan is dit het moment om van deze seksuele energie gebruik te maken.

Ook kun je merken dat jullie mannelijke en vrouwelijke energie elkaar beter aanvullen in de komende dagen. Gebruik deze balans om conflicten op te lossen en je relatie een boost te geven met een goed gesprek.

Veiligheid en geborgenheid

De gevoelige Kreeft is voorzichtig en behouden. En wanneer de zon zich in Kreeft beweegt zullen er een aantal persoonlijke thema’s naar de voorgrond treden. Rond de zonnewende kun je bijvoorbeeld merken dat je meer behoefte hebt aan liefde, veiligheid en geborgenheid. Kanaliseer de komende dagen deze energie door veel contact te leggen met vrienden en familie. Je zult merken dat dit de banden versterkt: want wat de Kreeft eenmaal in zijn scharen vast heeft laat hij niet meer los.

Door anderen gelezen