Dit is je grote februari-horoscoop

Dit is je grote februari-horoscoop Dit is je grote februari-horoscoop Dit is je grote februari-horoscoop

Op de eerste dag van februari werpen de planeten hun schaduw vooruit voor deze schrikkelmaand van 29 dagen. De belangrijkste tendensen zijn de conjunctie tussen Pluto en Saturnus in Steenbok die een vierkant maakt met de Maan in Ram. Dat betekent dat we op persoonlijk vlak geraakt worden door wat er gaande is in de wereld. Elk op onze eigen manier.

Ram

We voelen dat het er in de wereld momenteel erg spannend aan toe gaat. Er strijden grote krachten met elkaar en we voelen dat de uitkomst van dit gevecht onze toekomst gaat bepalen. Het is jouw persoonlijke opdracht om anderen te helpen optimistisch en positief te blijven, want dat is in deze periode jouw bijzondere gave.

Zelfs als een situatie hopeloos lijkt, zie jij lichtpuntjes. Dat heb je te danken aan de krachtige energie van Mars, die bij het teken Ram hoort en die van een strijd of uitdaging zelfs opleeft. Daar hoef jij jezelf niet voor te forceren, de positieve gedachtes komen spontaan in je op. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Je ziet mogelijkheden in wat een uitzichtloos wereldtoneel lijkt. Bovendien ben je bereid persoonlijk een bijdrage te leveren aan de veranderingen die nodig zijn. En dat maakt je momenteel tot een enorm fijn en inspirerend persoon, waar anderen steun bij zoeken en waar ze een voorbeeld aan kunnen nemen.

Jouw persoonlijke strijd speelt zich af op je werk. Zeker als iemand je in februari lijkt tegen te werken. Blijf varen op je zuivere instincten en bewaar je geduld. Er komt een moment dat je deze persoon zult bedanken voor zijn waardevolle lessen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Stier

Als de onzekerheid toeneemt, hebben we mensen nodig met een zuiver moreel kompas, mensen die zich niet laten meeslepen door de waan van de dag, maar die ten allen tijde hun ogen naar binnen en naar boven durven richten. Zo bereik je puurheid in alles wat je doet en je houdt vast aan het goddelijke of hogere principe.

Zo kun je een voorbeeld zijn voor anderen omdat je je niet van de wijs laat brengen. Steeds ga je bij jezelf te rade: wat is het beste om in deze situatie te doen? Je helpt anderen bij het oplossen van hun morele dilemma’s en dat maakt je tot iemand waar mensen op kunnen bouwen, bij wie ze goede raad zoeken. Want wat je vandaag zei en vond, vind je morgen nog steeds. Dat neemt niet weg dat jij heel goed begrijpt dat er grote veranderingen nodig zijn. Hoewel je eigenlijk vasthoudt aan traditionele ideeën over goed en kwaad, kunnen die door anderen worden gezien als vernieuwend en revolutionair. Dat komt door Uranus die in het teken Stier staat. Dat betekent ook: ‘als je maar lang genoeg wacht, komt alles van vroeger weer in de mode’. Ook op sociaal gebied, en dat zie jij heel sterk.

Tweelingen

Als spanningen oplopen, komen mensen vaak recht tegenover elkaar te staan. Dat gebeurt op kleine schaal, bij ons thuis, maar ook op wereldniveau. Dan is het de kunst om niet tegen elkaar te gaan schreeuwen of vanuit de onderbuik te reageren, maar om met elkaar te blijven praten. En daarin heb jij ontzettend veel te bieden. Je zou in februari manieren kunnen ontdekken waardoor mensen weer tot elkaar komen, waarin de dialoog ze verder helpt, in plaats van verder uit elkaar drijft. Simpelweg door je nieuwsgierige en onbevooroordeelde houding. Omdat je vragen stelt die anderen laten liggen. En omdat je durft te luisteren naar wat anderen niet willen horen. Alles mag gezegd worden, want woorden doen geen pijn. En als iemand goede argumenten heeft, dan verander je van standpunt. Kraamt  iemand onzin uit, dan help jij diegene met een grapje om dit zelf in te zien. Misschien besef je niet hoe ontzettend waardevol dat is, omdat het voor jou natuurlijk en vanzelfsprekend is om zo het gesprek aan te gaan met iedereen die maar wil. Maar het is wél heel bijzonder en het is iets waarmee je mensen helpt om van elkaar te leren. En dat is goud.

Kreeft

Van alle tekens voel jij je het meest kwetsbaar door alles wat zich in de wereld afspeelt. Je zou er zelfs zo af en toe wakker van kunnen liggen, zeker als jouw persoonlijke ‘planeet’, de Maan, vol is. Je kunt ook meer dan anderen zien dat we als mensen allemaal familie zijn van elkaar, en dat we daarom allemaal dezelfde rechten hebben. Dat maakt jou tot iemand die met liefdevolle ogen kijkt naar anderen, waardoor de dingen die ons uit elkaar drijven minder vat op ons hebben. Net als een oermoeder die niet wil dat haar kinderen vechten, maar ze uitlegt dat ze allemaal uit haar buik zijn gekomen.

Persoonlijk heb je het meest last van deze stand van Saturnus en Pluto in de relatiesfeer. Jij en je partner kunnen terechtkomen in de psychologische loopgraven. Je voelt je ergens gemanipuleerd door hem of haar. Tegelijk is het moeilijk te zien hoe jij de ander net zo hard manipuleert. Er zijn veel lessen te leren en je zult elkaar zeer dankbaar zijn voor deze heftige periode, maar dat neemt niet weg dat het lang niet altijd leuk is. Eén ding is belangrijk: blijf met elkaar praten. Met een muur optrekken bereik je niet wat je wilt.

Leeuw

Zon, warmte en creatieve ideeën. Dat is wat jij te bieden hebt ‘when the going gets tough’. Vooral met dat laatste inspireer je anderen om uit een impasse te komen, om hun mentale blokkades te doorbreken. Alles wat we creëren begint tussen onze oren. Het vliegtuig is er gekomen omdat iemand bleef dromen van de mogelijkheid om te vliegen. Tegenwoordig hebben we andere dromen nodig, maar de droom is het begin van een nieuwe toekomst. Daarin ben jij een voorloper, jij bent degene met de stoutste dromen. Iemand die creatief en positief genoeg is om te geloven dat het kan lukken. Daar maak je anderen blij mee. Dus laat je niet ontmoedigen, zelfs niet als ze met honderden praktische bezwaren komen. Jij maakt het soort dromen waar de wereld een mooiere plek van wordt. En dat hebben we momenteel hard nodig.

In je eigen leven zorgen Saturnus en Pluto voor wat strubbelingen in de werksfeer. Je kunt aanlopen tegen computers die vastlopen, vervelende collega’s die dwarsliggen en alles gaat langzaam en moeizaam. Ook voor jezelf is een nieuwe droom het antwoord. Maar eerst moet je afscheid nemen van de dingen binnen je huidige manier van werken waar je gehecht aan bent geraakt.

Maagd

Het is je tweede natuur om op een praktische manier anderen te willen helpen als ze niet happy zijn. ‘Wat kan ik voor je doen?’, is bij uitstek een Maagd-uitspraak. Het liefst help je mensen opruimen, hun administratie doen of dergelijke. Dat is van onschatbare waarde, maar toch heb je soms het gevoel dat mensen niet echt dankbaar zijn voor wat je hebt gedaan. Dan krijg je ineens ook nog kritiek omdat het anders had gemoeten. Frustrerend misschien, maar besef dat mensen het lastig vinden om zich hulpeloos te voelen, om hulp nodig te hebben. Vaak reageren ze dat af op degene die ze helpt. Later hebben ze misschien spijt, maar dan ben jij al vertrokken. Probeer om je hulp anders in te steken. Wacht tot mensen hulp vragen en doe dan precies dat wat ze vragen. Je zult zien dat dit heel veel verschil maakt en dat jij je minder gefrustreerd voelt. Want reken maar dat in deze toch wat vervelende maand je hulp hard nodig is. Door meer ‘op maat’ te helpen, voorkom je ook dat je je energie verspilt aan mensen die het ook wel zonder kunnen. De kunst is om je goede bedoelingen een beetje in toom te houden.

Weegschaal

Als iedereen ruzie maakt, ben jij de vredesduif, de bemiddelaar. Je ziet mogelijkheden om tot een compromis te komen, een oplossing te vinden waarin iedereen wel mee kan leven. Dat geeft jou een unieke positie in moeilijke tijden. Iedereen komt bij je uithuilen en vraagt je om een plek in te nemen op de middenstip. Je neemt de rol van bruggenbouwer graag op je en je doet het bijna vanzelfsprekend, maar soms zijn er mensen die jou overvragen. En dan is het lastig om nee te zeggen. Je wilt anderen zo graag blij en gelukkig zien, dat je jezelf soms bijna vergeet. Wil je deze tijd goed doorkomen dan is het dus belangrijk om eerst goed voor jezelf te zorgen en rust te nemen.

Daarbij is het thuisfront cruciaal, maar uitgerekend daar spelen Saturnus en Pluto hun ingewikkelde spel. In de familiesfeer kunnen er spanningen zijn waarbij het heel lastig is om helder te krijgen wat er écht aan de hand is. Men is niet open en duidelijk tegen elkaar, waardoor conflicten al snel tot een emotionele ontploffing komen. Voor jou ligt er de taak om te onderzoeken wat je eigen rol is in het geheel. Je bent geen willoos slachtoffer.

Schorpioen

Jouw rol in het geheel is soms die van diegene die de geheimen en rotte plekken bij anderen zichtbaar maakt, terwijl jijzelf buiten schot blijft. Ook nu we een moeilijke periode doormaken is die rol jou op het lijft geschreven. Je prikt leugens door, onthult geheimen en ontmaskert boosdoeners. Daarin kun je behoorlijk fanatiek zijn, maar je publiek of je omgeving vraagt dit van je en zweept je op.

Want iedereen heeft behoefte aan een eerlijk geluid in de grote verwarring die er kan zijn. De waarheid moet boven tafel komen. We hebben er lang genoeg omheen gedraaid. Hoewel je het spel goed speelt en hoewel je missie zuiver is en belangrijk, is er altijd het gevaar dat er mensen zijn die het spel omkeren, waardoor jij de intrigant lijkt, waardoor men zich tegen jou keert. Zorg voor goede onderbouwing voordat je onthullingen doet. Je taak is belangrijk maar niet ongevaarlijk.

In de persoonlijke sfeer kun je enorm onder vuur liggen vanwege je standpunten. Je partner of intieme vrienden kunnen je vragen om tot het uiterste te gaan om jezelf te verdedigen. En daardoor kun je ontdekken dat de waarheid niet zo zwart-wit is als je dacht. Wees niet bang om excuses te maken.

Boogschutter

Je bent momenteel een zeer belangrijke schakel in de dynamiek. Jouw bijdrage bestaat uit het bij elkaar brengen van mensen met een gedeelde visie. Meningen zijn heel leuk, maar er is onderbouwing nodig en samenwerking, willen die meningen tot iets leiden waarmee de wereld verder kan. Daarin wil en kun jij een sleutelrol vervullen, of dat nu is in het buurthuis of in de politiek. Je enthousiasme zorgt er bovendien voor dat mensen erin geloven en in actie komen. Jij kunt dus letterlijk het verschil maken. Dat weet je natuurlijk wel van jezelf en je bent meer dan ooit bereid om het aan te gaan. Bovendien is alles wat je doet doordrenkt met een liefdevol ideaal. Hoop, geloof en liefde, maar dan big time.

Het zou fijn zijn als je geen financiële zorgen had. Maar geld is de pijnplek waar Saturnus en Pluto jou persoonlijk raken. Misschien zijn er financiële problemen, misschien denk je geld nodig te hebben om je ideaal vorm te geven. Hoe dan ook, je ervaart het als een belemmering. Toch, als je jezelf bevrijd van de ideeën die je koestert over geld, kan er ineens veel meer dan je voor mogelijk had gehouden.

Steenbok

In tijden van chaos, ben jij iemand die de grote lijnen ziet en die begrijpt hoe we de boel moeten organiseren, zodat er oplossingen kunnen komen. Dat zijn de momenten waarop jij kunt laten zien dat je een geweldige leider kunt zijn. Jij durft het aan om de verantwoordelijkheid te nemen waar iedereen voor wegloopt. Dat kan gaan om een klein buurtproject of om een actie op wereldniveau en alles ertussenin. Maar met je inzet maak je het tot een succes. Nu is het wel zo dat Pluto en Saturnus jou een beetje plagen wat betreft energieniveau. Terwijl je normaal kunt vertrouwen op je enorme reservecapaciteit, lig je nu bij elke verkoudheid om, en dat terwijl je zo gedreven kunt zijn om iets belangrijks neer te zetten. Daar kun je boos van worden of moedeloos. Je kunt het ook zien als een kans om een deel van je taken over te laten aan anderen. Delegeren heet dat in management talk. Dat vraagt van jou loslaten en vertrouwen dat anderen het ook kunnen. Niet makkelijk voor je misschien, maar als je merkt dat het goed gaat, heb je ineens meer tijd om het beter of grootschaliger aan te pakken.

Waterman

Humor is een van de krachtigste wapens van Waterman. Als iedereen het hoofd laat hangen omdat de situatie onoplosbaar lijkt, zorg jij voor de lachsalvo’s. Want net als een clown, kun je feilloos het lachwekkende zien van onze menselijke beperkingen. En net als een cabaretier durf je er genadeloze grapjes over te maken. Sommige mensen vinden dat irritant, maar momenteel breng je de noodzakelijke lucht en lol in de gesprekken en is men je dankbaar. Niet dat je daar je best voor hoeft te doen, het gaat gewoon vanzelf, het is je tweede natuur. Hoe harder de boot lijkt te zinken, hoe absurder en grappiger jij het vindt. Iedereen een nat pak, baas en knecht, man en vrouw, hilarisch.

Persoonlijk worstel jij met Saturnus en Pluto op spiritueel vlak. Het kan soms moeilijk zijn om je geloof in een hogere macht te voelen. Je kunt zelfs wat cynisch worden en moeite hebben met ideeën op het spirituele vlak. Het kan soms lijken alsof het allemaal onzin is, gebakken lucht om ons bestaan op aarde dragelijk te maken. Maar juist dan, als het je lukt jezelf los te koppelen van de verwachtingen die je koestert, kun je weer voelen dat het er wel degelijk is. De Liefde waarin je gelooft.

Vissen

Als mensen de weg kwijt dreigen te raken, omdat ze bang zijn voor wat er zou kunnen gaan gebeuren, ben jij diegene die een woord van troost heeft. Ook als je zelf bang bent en opziet tegen wat er gaat gebeuren, verlies jij je niet snel in de strijd om te overleven. Voor jou geen hamsteracties of paniekvoetbal. Je vertrouwt erop dat de hogere machten jou de weg zullen wijzen. Vanuit die rust en dat vertrouwen, lukt het je altijd om compassie te tonen en anderen te geven wat ze nodig hebben. Daarom ben jij in donkere dagen een spirituele gids voor de mensen om je heen, een licht in de duisternis. Maar ook als iemand praktische hulp nodig heeft, kan hij of zij op je rekenen. Jij groeit door dienstbaar te zijn en offers te brengen voor anderen. Je beseft dat er meer geluk zit in geven dan in ontvangen en daarom kun je gelukkig zijn met niets. Het paradoxale en mooie is, dat je vaak als door toeval wordt geholpen als dat echt nodig is. Dan is er ineens een aardse engel die jou beschermt of geeft wat je het hardst nodig hebt. Zomaar, gratis en spontaan.

Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Kreeft? Februari heeft een belangrijke liefdesles voor jou
Kreeft? Februari heeft een belangrijke liefdesles voor jou