Terug naar overzicht

Boogschutter: ontdek jouw gezondheidshoroscoop voor 2021

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Boogschutter: ontdek jouw gezondheidshoroscoop voor 2021

Je doet er goed aan om vaker de natuur in te gaan, Boogschutter.

De nerveuze planeet Uranus in Stier kan dit jaar impact hebben op je gezondheid. Omdat Uranus werkt via het zenuwstelsel, is de psychosomatische component belangrijk als je klachten ervaart. Houd daar rekening mee, vooral als je vage klachten hebt en een arts ‘geen lichamelijke oorzaak kan vinden’. Dan is het extra belangrijk om te zorgen voor ontspanning. Laat jezelf regelmatig verwennen met massages, reiki of tai chi. Dat helpt je om een betere verbinding te maken met je lijf.

Probeer goed te voelen waar je fysieke grenzen liggen: ga niet tot het uiterste met een dieet of een sportschoolregime. Daarmee verhoog je de druk op je lichaam alleen maar, waardoor je het tegenovergestelde bereikt van wat je zou willen.

Vasten

Wat helpt om een zekere onrust kwijt te raken is vaker de natuur in gaan. Als het mogelijk is, samen met een hond (dat kan ook een ‘leenhond’ zijn) of nog meer des Boogschutters, met je paard. Deze dieren helpen je om volledig het moment te ervaren en even al het andere te vergeten.

Een typisch kwetsbare plek van Boogschutter is de lever: die kan een vetlaag vormen als reactie op te veel voedsel of alcohol. Regelmatig vasten (intermittent of anderszins) geeft je lever de ruimte om dat vet af te breken.


Meer Happinez?

Door anderen gelezen