Schorpioen? Dit heeft 2021 in petto voor jouw gezondheid

Schorpioen? Dit heeft 2021 in petto voor jouw gezondheid Schorpioen? Dit heeft 2021 in petto voor jouw gezondheid Schorpioen? Dit heeft 2021 in petto voor jouw gezondheid

Dit is het jaar om te breken met slechte gewoontes, Schorpioen.

Jouw persoonlijk begeleider Pluto staat al een aantal jaren in het bevriende teken Steenbok. Dat heeft zowel geestelijk als lichamelijk de nodige impact op je gehad, en ook dit jaar nog. Je wordt er een beetje een Steenbok-achtige Schorpioen van als het ware. Op lichamelijk vlak kun je merken dat je meer last hebt van stijfheid en dat je huid en gewrichten (vooral je knieën) kwetsbaarder zijn dan je van jezelf gewend bent. Vooral die stijfheid reageert bijzonder goed op stretchen en yoga. Daarmee versoepel je het bindweefsel, dat onder invloed van Steenbok de neiging heeft wat stijf te worden. En dat werkt vervolgens weer door op je geestelijke houding, want lichaam en geest zijn één.

Het voordeel van die Steenbok-energie is dat je meer discipline kunt opbrengen als het gaat om het volgen van een dieet, of het breken met slechte gewoontes. Dus drink of rook je (nog steeds te veel), dan is 2021 een mooi moment om liever voor jezelf te zijn en jezelf een clean lichaam te gunnen. Ondertussen kun je in sport en beweging ongelofelijke duurprestaties leveren, van langeafstandswandelingen tot marathons. Zelden werd je uithoudingsvermogen zo bijgestaan door de planeten.


Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Boogschutter: ontdek jouw gezondheidshoroscoop voor 2021
Boogschutter: ontdek jouw gezondheidshoroscoop voor 2021