Terug naar overzicht

Maagd, in april ga jij weer spelen

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Maagd, in april ga jij weer spelen

Maagd, het kind in jou krijgt momenteel visite van Saturnus. Dat is niet per se een prettige combinatie, want Saturnus wordt ook wel de strenge vader genoemd, terwijl het kind vrij, blij en expressief wil zijn.

Niet zo streng

Dat kan dus een zekere spanning opleveren. Maar het belangrijkste is het inzicht dat jijzelf die strenge vader bent en óók het onbezonnen kind. En dat jij waarschijnlijk zelf diegene bent die je eigen innerlijke kind onderdrukt met kritiek, perfectionisme of ander streng optreden. In april kun je het punt bereiken waarop je je daar sterk bewust van wordt. Je kunt beseffen dat dit ten koste gaat van je levenslust (én als gevolg daarvan je liefdeslust…) en dat het tijd is om minder toe te geven aan strengheid en controle.

Speelsheid

Maak meer ruimte voor je creativiteit, gekkigheid, speelsheid en andere dingen waar je innerlijke kind zo’n behoefte aan heeft. Misschien is het omgekeerde aan de hand en is het voor jou juist tijd om het innerlijke kind meer duidelijkheid en structuur te bieden. Maar dat is vrij uitzonderlijk, want Maagd heeft van nature veel affiniteit met Saturnus en zal eerder haar innerlijke kind onderdrukken dan het teveel de vrijheid geven.

Meer lezen?

Door anderen gelezen