Ram? Mei brengt jou spanningen

Fotografie Illustratie: Rhaida El Touny
Ram? Mei brengt jou spanningen Ram? Mei brengt jou spanningen Ram? Mei brengt jou spanningen

Lieve Ram, mei is dit jaar de maand waarin Pluto en Saturnus een periode inluiden van anderhalf jaar (tot november 2020), waarin ze meerdere keren samen aan de sterrenhemel staan. Dat kan zorgen voor confronterende, maar leerzame ervaringen. 

Balans

Je kunt als Ram in mei te maken krijgen met spanningen en strijd als de balans tussen werk en privé niet goed is. Als je kids aandacht tekort komen, zullen ze laten merken dat ze er zijn. Als je je werk verwaarloost, word je op het matje geroepen. Misschien is je eerste reactie boos worden, anderen de schuld geven, wegduiken voor de verantwoordelijkheid die je hebt. Dat helpt niet, de situatie kan zelfs escaleren.

Verkrijg inzicht in jezelf

Altijd als Pluto en Saturnus aan zet zijn, is het de bedoeling dat we tot inkeer komen en kijken naar onze eigen rol in wat er aan de hand is. Dan kun je ontdekken dat deze situatie of dit probleem geen ‘ongelukje’ is, maar de uitkomst van een aantal stappen of beslissingen die je hebt gezet.

Het mooie daarvan is dat je ook machtig bent om op ‘undo’ te drukken, het probleem ongedaan te maken. Door beter te beseffen waar je kracht ligt, door beter grenzen te stellen en door vooral naar binnen te kijken, naar waar je diepste behoeftes en angsten liggen. Dat is namelijk de basis voor de misschien onhandige keuzes die je eerder hebt gemaakt. Wil je herhaling voorkomen, dan is het belangrijk die angsten te ontmaskeren.

Meer lezen?

Volgend artikel
Stier? Mei zorgt voor heftige confrontaties
Stier? Mei zorgt voor heftige confrontaties