Terug naar overzicht

Doe het rustig aan in september, Steenbok

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Doe het rustig aan in september, Steenbok

Mars zal de neiging om deze maand te veel te doen, versterken. Probeer de balans te behouden en loop niet te hard van stapel.

Als Steenbok kun je wat stoeien met de energiestoten die Mars deze maand uitdeelt. Je hebt van nature misschien al de neiging om te veel te doen, te hard te lopen. Mars versterkt deze neiging, waardoor je blessures kunt oplopen of jezelf zelfs kunt overtrainen.

Het belangrijkste advies dat de sterren je kunnen geven is dan ook om het rustig aan te doen. Onderdruk je neiging om de beste te willen zijn of hard te zijn voor jezelf. Probeer puur te genieten van de bewegingen zelf, maak van je sportieve ervaring een vorm van meditatie en bouw rustdagen in, dan kun je aan het eind van september trots zijn op jezelf.

Rust voor de lange termijn

Wat voeding betreft is het goed om iets te doen aan je neiging in uitersten te vallen. Of je bent strak gedisciplineerd (vasten, extreem diëten) of je gaat stiekem los met een pak koekjes of een zak chips. September is een goede maand om te leren meer balans te brengen in je voedingspatroon. Zorg voor een goed basispatroon, waarin enige ruimte is voor een kleine uitspatting zo af en toe. Dat geeft je op lange termijn veel rust. En omdat de herfst in aantocht is: maak veel gerechten met paddenstoelen, die geven troost en warmte.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen