Terug naar overzicht

Oktober is de maand van liefde en leven, Weegschaal, Schorpioen en Boogschutter

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Oktober is de maand van liefde en leven, Weegschaal, Schorpioen en Boogschutter

Hoewel Mars in oktober in retrogade loopt, dat wil zeggen tegen de cirkel in, hoef je je deze maand nergens zorgen om te maken, Weegschaal, Schorpioen en Boogschutter. In oktober staat namelijk niet alleen de liefde centraal, maar mag ook het leven uitbundig worden gevierd.

Weegschaal

Je begrijpt het al, oktober is jouw maand, de maand waarin jij een wens mag doen. Omdat Venus in Maagd staat, kun je desondanks een beetje ontevreden zijn, omdat ‘de grote doorbraak in de liefde’ uitblijft. Het advies is om goed te onderzoeken waar dat aan ligt. Zijn er echt geen leuke mannen of vrouwen die aandacht voor jou hebben? Is je partner écht niet in jou geïnteresseerd? Of zit je vast in een paar gekke, onzekere, kritische gedachtenkronkels, waarmee jij jezelf voor de gek houdt?

Kijk eens eerlijk naar je partner, naar je aanbidders (het is er vast meer dan één). Kun je zien dat een kritische houding een muur vormt waar jijzelf en de ander niet makkelijk doorheen kunnen breken? Misschien houd je vast aan die muur, omdat je denkt dat het iets oplevert. ‘Een partner die jou waard is’ of ‘iemand die jou niet kwetst’ of ‘dat hij eindelijk doet wat ik belangrijk vind’. Vraag je af waar die gedachten vandaan komen en of ze wel kloppen. We zeggen dat soort zinnetjes soms zo vaak dat we niet beseffen dat ze eigenlijk nergens op slaan. Door je hiervan bewust te worden kun je dit patroon doorbreken en je toekomst als ‘partner van’ veel beter vormgeven.

Schorpioen

Mercurius loopt in oktober door Schorpioen, vanaf 14 oktober retrograde. Je hoeft je niets aan te trekken van die retrogradestand. Dat is een soort astrologie waar we met zijn allen zo snel mogelijk vanaf moeten. Het is niet meer dan een trompe l’oeil, net als een oud filmpje waarop de wielen van een auto achteruit lijken te lopen. Het enige dat jij merkt van deze retrograde is dat Mercurius extra lang in jouw teken staat. En dat is goed nieuws, want dat kan jou helpen om je communicatie te verbeteren. Als je een typische Schorpioen bent, vind je het waarschijnlijk erg lastig om een ander toe te laten in het diepste van het diepste. Je wilt misschien wel, maar als het dan zover is komen de woorden niet, of komen ze verkeerd. Dat kan echt een barrière zijn om in je relatie tot echte intimiteit te komen. Maar met Mercurius aan jouw zijde lukt het veel beter om je te uiten. Je partner zal je ontzettend dankbaar zijn, want die kan zich enorm buitengesloten voelen, door die enorme kluis waarin jij je heiligste geheimen bewaart.

Boogschutter

Tsja, net nu iedereen op een liefdestrip zit, mag jij het in je eentje uitzoeken. Dat lijkt niet eerlijk, maar als je iets van karma begrijpt, dan snap je ook dat niemand recht heeft op een ‘eerlijke’ behandeling. We krijgen allemaal precies wat we op enig moment nodig hebben. Dat wil niet zeggen dat jij geen mooie opdracht hebt wat relaties betreft. Met Jupiter in Steenbok en de Zuidelijke maansknoop in Boogschutter is het juist tijd om te werken aan betere relaties. Dat doe je enerzijds door je zelfstandigheid te voorzien van een sterker fundament. Of dat nu financieel is of emotioneel: het is tijd om daar eens kritisch naar te kijken. Anderzijds is het belangrijk om de losse eindjes uit je verleden af te ronden. Die losse eindjes kunnen de groei op het gebied van liefde en relaties in de weg staan. Die ex bijvoorbeeld waar je maar geen afscheid van kunt nemen. Of de hangup met dingen die vroeger zijn gebeurd, waardoor je geen vertrouwen hebt in de toekomst (en in de ander). Het is tijd om schoon schip te maken. In oktober krijg je daarvoor mooie manieren aangereikt, maar het is aan jou om daarmee aan de slag te gaan.

Meer weten over je sterrenbeeld?

De Happinez training ‘Astrologie en je sterrenbeeld’ neemt je mee in de basis van astrologie. In 7 lessen ontdek je jouw krachten, valkuilen en talenten aan de hand van je persoonlijke sterrenbeeld. Inclusief astrologisch advies van onze huisastroloog Johanna Blok, oefeningen, rituelen en meditaties die bij jouw zonneteken passen. Schrijf je nu in en ontvang een Happinez poster van jouw sterrenbeeld.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen