Terug naar overzicht

Ben je in oktober de ‘liefdesrekening’ aan het bijhouden, Maagd?

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Ben je in oktober de ‘liefdesrekening’ aan het bijhouden, Maagd?

Lieve ijverige en nauwkeurige Maagd. Liefde is zoveel meer dan alleen geven én ontvangen, laat dat patroon deze maand maar los. Geniet wat meer van elkaar en laat je partner genieten van de moeite die je wilt doen én hebt gedaan. 

Het is niet alleen geven en nemen

Het is iets dat we ons allemaal weleens afvragen binnen een relatie: wie geeft en wie neemt? En om hoeveel gaat het precies? ‘Ik heb dit voor jou gedaan dus nu moet jij hetzelfde voor mij doen.’ Een valkuil waarin je in oktober terecht kunt komen is dat je teveel ‘de liefdesrekening gaat bijhouden’.

Een glimlach moet het mooiste cadeau zijn

Als je alles tegen elkaar afmeet, trek je het kleed van spontaniteit onder de relatietafel vandaan. De ander krijgt het gevoel dat elk gebaar langs een meetlat wordt gelegd. Die kan negatief of boos reageren. Of helemaal in staking gaan en niets meer voor jou willen doen, waardoor alles van jouw kant moet komen. We kunnen pas echt geven, als het onvoorwaardelijk is. Als de glimlach op het gezicht van je partner voldoende tegenprestatie is. Sterker nog, als zelfs dat niet nodig is. Als diegene mag ontvangen wat jij te geven hebt, zoals hij (zij) dat wil, zonder dat er een voorwaarde wordt gesteld. Dat raakt aan je gevoel van eigenwaarde. Dus geef je omdat je iets tekort komt, dat die ander jou in ruil moet gaan geven? Of geef je uit overvloed? Je bent waardevol zoals je bent, ook als de ander geen dankjewel zegt.

Meer lezen?

  •  Dit is je grote oktober-liefdeshoroscoop
  • Dit zijn de vijf verschillende vormen van liefde (en die is niet alleen romantisch)
  • Hannah Cuppen over het toelaten van liefde in je leven

Door anderen gelezen