Terug naar overzicht

Horoscoop Maagd: zorg in september goed voor je buik

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Horoscoop Maagd: zorg in september goed voor je buik

In september worden de dagen korter en het weer kouder. Daarom misschien extra van belang om nóg beter voor je lijf te gaan zorgen Maagd. Met als focuspunt: je buik. 

Een blije buik, zorgt voor een blij mens

Als er iets is dat bij Maagd overal op reageert dan is het wel de buik. In de darmen wordt het voedsel gesplitst in kleine onderdelen en daar wordt in samenwerking met de darmflora besloten wat nuttig is voor het lichaam en wat verder mag reizen, naar buiten. Een minutieuze klus, echt iets voor Maagd. Het grappige van Maagd is dan ook dat ze enerzijds een beetje last hebben van smetvrees en alles wat vies is maar anderzijds een enorme interesse kunnen hebben voor ‘de stoelgang’.

Zo kun je je buik een handje helpen

In september kun je werken aan je buikgezondheid door het verteringsproces te verbeteren. Het sleutelwoord is daarbij vezels. Die helpen je gunstige bacteriën om hun werk beter te doen. Groente, fruit, volkoren granen, bonen, dat is voer waar de meeste Maagden blij van worden. Maar er zijn altijd individuele verschillen. Misschien ben jij een Maagd die niet tegen lactose kan of die moeite heeft met koolsoorten of gluten. In september heb je het geduld om het allemaal precies uit te zoeken. Misschien kan het ook helpen om probiotica te gebruiken. Wist je dat buikspieroefeningen goed zijn voor de peristaltiek (beweeglijkheid van je darmen)? Dus neem die meteen mee en je buik is eind september in topvorm.

Meer lezen?

  • Hier vind je alle andere horoscopen
  • Deze oefeningen helpen je leven vanuit je buikgevoel
  • Heb jij een passie voor astrologie? Zo herken je ieder sterrenbeeld in jouw omgeving.

Door anderen gelezen