Terug naar overzicht

Horoscoop Weegschaal: veel water drinken is belangrijk, ook in september

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Horoscoop Weegschaal: veel water drinken is belangrijk, ook in september

Lieve Weegschaal, in september doe je er verstandig aan om nóg meer water te gaan drinken. Je lichaam kan het namelijk goed gebruiken en je zult merken dat het een positief effect zal hebben.

Houd je blaas en nieren gezond

Weegschaal is verbonden met de taille (Weegschaal staat bekend om de mooie lichaamsvormen), de nieren en de blaas, de waterzuiveringsinstallatie van het lichaam. Voor beide organen is het belangrijk dat je voldoende water drinkt, maar zeker in warme zomers schiet dat er nogal eens bij in. Dan kunnen een blaasontsteking of zelfs een nierbekkenontsteking in een klein hoekje zitten. Dat geldt voor iedereen, maar vooral voor Weegschaal.

Drink met mate

Maak van september een bewuste drink-maand, waarin je niet alleen voldoende water inneemt, maar ook matig bent met alcohol of liever nog: het helemaal laat staan. Alcohol verstoort namelijk de vochthuishouding. Op korte termijn voer het vocht af, waardoor je uitdroogt, en als tegenreactie gaat je lichaam vocht vasthouden. Daar worden de nieren niet blij van. Houd het bij (kruiden)thee en water of water met wat schijfjes citroen of komkommer voor de smaak. Suiker vormt in je lichaam stofjes met eiwitten die op lange termijn de gezondheid van je nieren aantasten. Dus liep je al langer rond met het goede voornemen om suiker te minderen, dan is september de maand om het te doen! Houd je ook verre van honing, kokosbloesem, dadelstroop en andere natuurlijke suikerconcentraten en je nieren zeggen binnenkort ‘dankjewel!’.

Meer lezen?

  • Drink jij wel genoeg water? Deze signalen geeft je lichaam als dat niet zo is
  • Hier vind je alle andere horoscopen
  • Wil je minder alcohol drinken? Zo krijg je het onder de knie

Door anderen gelezen