Horoscoop Schorpioen: stel een doktersbezoekje niet uit

Horoscoop Schorpioen: stel een doktersbezoekje niet uit Horoscoop Schorpioen: stel een doktersbezoekje niet uit Horoscoop Schorpioen: stel een doktersbezoekje niet uit

September wordt ook wel de ‘herfstmaand’ genoemd. De zon begint haar kracht te verliezen en de bomen raken bladeren kwijt. Een periode om extra lief voor jezelf te zijn, Schorpioen.

Wees lief voor je intieme zone

Schorpioen is sexy en dat weet zij (of hij). Maar er zit een nadeel aan om het ‘meest erotische teken’ van de dierenriem te zijn: wat gezondheid betreft zijn de geslachtshormonen en -organen een gevoelige plek. Daar kun je zelf niet zo heel veel aan doen (behalve bescherming gebruiken bij intimiteit), maar misschien is september een goed moment om een controle te laten doen. Als Schorpioen heb je misschien een beetje de neiging om bezoekjes aan de dokter uit te stellen. Dat heeft te maken met angst. Als je een klein jeukend plekje hebt, fantaseer je al snel dat je einde nabij is en dan steek je misschien je kop in het zand, in de hoop dat het vanzelf verdwijnt. Begrijpelijk, maar juist door in actie te komen bij iets kleins, kun je erger voorkomen of eenvoudig behandeld worden. Dus september is de maand om te laten zien dat je het durft.

Help je hormonen een handje

Verder kun je iets doen om je vrouwelijke hormonen te helpen bij hun taak. De klachten van PMS kunnen afnemen door extra vitamine B en een supplement met borage- of teunisbloemolie. Daarin zitten vetzuren die de stofjes remmen die zorgen voor een labiele stemming en gespannen borsten in de dagen voor de menstruatie.

Meer lezen?

  • Hier vind je alle andere horoscopen
  • Lees hier welke natuurlijke kruidensupplementen je uit een dip helpen
  • Laat je volgende groene aankoop eens leiden door astrologie. Hoe je dat doet, lees je hier
Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Horoscoop Boogschutter: laat in september je glas wijn wat vaker staan
Horoscoop Boogschutter: laat in september je glas wijn wat vaker staan